Smoky halloumi taco

-

I Smakbox Smakresa som kom i höstas, så fanns en kryddmix med. En kryddmix för smoky halloumi taco. Den där kryddmixen har legat tryggt i skafferiet och inväntat rätt tillfälle för servering. Igår skulle Sagas bästa kompis komma över innan middag och stanna över både mello och natten, och hon är vegetarian. Bort med mina tankar på kycklingmiddag och in med en vegetarisk rätt istället. Då kom jag och tänka på denna smoky halloumi taco och Saga tyckte att det lät gott.

2 förpackningar halloumi
1 paprika
Smoky halloumi taco-kryddmix
Vatten

Servering:
Tortillabröd
Gurka
Tomater
Majs
Vindruvor
Guacamole
Vitlökssås
Riven ost
Färdig ostsås
Nacho-chips

Börja med att duka bordet samt dela alla grönsaker i mindre bitar. Ställ fram på bordet.

Smoky halloumi taco

Dela halloumibitarna i mindre smakbitar. Stek i en stekpanna så det blir en yta på halloumin. Fyll på med paprika, också delad i mindre bitar. Strö över av kryddmixen (jag använde bara halva igår) och en skvätt vatten. Låt puttra en kort stund. Ställ fram för servering.

Smoky halloumi taco

Smoky halloumi taco

Smoky halloumi taco

Servera med valfria tillbehör, här ovan jag har jag räknat upp gårdagens tillbehör. Men jag kan tex tänka mig att bitar av mango eller kanske banan skulle passa väldigt bra också.

Smoky halloumi taco

Smoky halloumi taco med gårdagens tillbehör.

En väldigt god taco som vi garanterat kommer att göra igen. Det är skönt med vegetarisk mat, då en inte blir så tung i magen efteråt.

Smoky halloumi taco

Vill ni se mina andra varianter av tacos, så kan ni följa min lista här. Det har blivit några varianter med årens lopp, men så är det också en tacksam rätt att variera. Det går att göra så mycket, både vid servering och att senare ta hand om rester. Vad har ni för favoriter i ämnet tacos? Antingen personliga favoriter, eller favoriter som funkar bäst för hela familjen? Kommentera gärna här nedanför! Eller om det är något ni är nyfikna på, som ni vill att jag ska testa – lägg en kommentar så får vi se.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera