Guacamole

-

Ett tips till veckans taco-middag: Att göra egen guacamole är så otroligt mycket godare och fräschare än att köpa en färdig burk på affären. När man dessutom läser innehållsförteckningen och läser hur lite avokado det är i burken (Ex Santa Maria, där det är 1,5% avokado i deras guacamole och det finns andra märken med ännu mindre mängd avokado), så slutar man rätt fort att köpa dem. Det är också så enkelt att göra en egen guacamole. Några ingredienser, men så värt både inköp och arbete. Så här brukar jag göra:

2 mjuka avokados
en skvätt pressad citron
4 msk creme fraiche
1 stor eller 2 små vitlökar
en skvätt Tabasco
Salt
Peppar
lite socker
Koriander (valfritt)

Gröp ur dina avokados och lägg ner dem i en skål. Mosa dem med en gaffel – det gör inget om det blir bitar kvar – på så sätt så vet gästen med säkerhet att det är riktig avokado i din guacamole. En skvätt citron gör att färgen håller sig fräscht grön lite längre. Blanda ner creme fraiche och hackad vitlök och krydda sedan din guacamole med salt, peppar, lite socker och koriander. Servera tillsammans med nachos på ditt tacobord, eller ta det som tilltugg till vilken middag som helst. Jag brukar också kunna göra en guacamole och äta nachos istället för vanliga fredagschips. Gott!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar