Sötpotatismos

-

Att göra potatismos på sötpotatis istället för vanlig potatis? Borde funka alldeles utmärkt och häromkvällen så skred jag till verket. Jag lagade mos och stekte vanlig falukorv, det fick bli middagen en vardag då halva familjen åkte iväg för träning och vi andra två fick äta middag själva. En lite roligare vardag istället för vanligt potatismos. För fyra personer gjorde jag såhär:

2 sötpotatisar
1 stor vitlöksklyfta
ca 20 g smör
½ dl mjölk
salt och peppar
en skvätt lime (valfritt, men det passade väldigt bra ihop)

Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Koka tillsammans med vitlöksklyftan tills sötpotatisen är mjuk. Häll av vattnet och ta fram din elvisp. Ner med lite smör som får smälta och ca ½ dl mjölk. Smaka av med salt och peppar och även lite lime.

Sötpotatis

Passade väldigt bra till stekt korv och något jag kommer att göra igen.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar