Fläskytterfile stroganoff

-

Att göra stroganoff på fläskkött var premiär för mig, men vad gott det blev! Jag hade en bit fläskytterfile över från ena dagens middag, som jag ville göra något annat med och kom att tänka på stroganoff. Så här gjorde jag och fick samtidigt en kylskåpstömning.

500 g fläskytterfile
1 gul lök
6 färska champinjoner
100 g ricotta ost
1 dl mjölk
100 g ädelost (valfritt)
chiligrillkrydda
salt och peppar

Hacka löken och champinjonerna. Skär fläskytterfilén i så tunna skivor som möjligt utan att det blir slamsor. Stek först lök och champinjoner, ta åt sidan. Stek sedan köttet skiva för skiva, krydda med salt, peppar och chili-grillkrydda. Blanda ihop lökblandningen och det stekta köttet i stekpannan. Häll på mjölk, ricotta och ädelost och låt allt smälta och blandas.

Serveras antingen lite finare med ugnsbakade potatisklyftor och en god sallad eller lite mera vardags med ris. Funkar också jättebra i matlådan. Kanske inte så rolig bild, men låt er inte avskräckas! Supergott verkligen, det här kommer jag att göra många gånger till!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelMorotsbollar med jordnötssmör
Nästa artikelGuacamole

Kommentera