Spenatsmoothie

-

Nu var det länge sedan, men jag måste få tipsa om min spenatsmoothie denna söndagsmorgon. Eller smoothie överlag menar jag egentligen. Att mixa ner olika frukter och gärna mer eller mindre spenat och sen dricka den som frukostdrink, ger en vitaminskjuts hela dagen.

Jag gjorde min spenatsmoothie också med tanke på att tömma och göra av med lite frukt och grönt, så ingen mat ska hinna bli gammal. Jag vill verkligen inte kasta mat, utan försöker hitta på sätt att ta vara på allt innan det hinner bli dåligt. I denna smoothie, som räckte till fyra glas, hade jag det här:

75-100 g färsk spenat
2 apelsiner
2 bananer
Juice för att späda ut så smoothien blir drickbar

Det är allt som behövs för en vitamininjektion. Ta fram din mixer och ställ den på ett stabilt underlag. Skär apelsinen i mindre bitar och kontrollera samtidigt att det inte följer med några kärnor. Lägg ner i mixern och sätt igång. Fyll på med färsk spenat under tiden mixern kör och även bananbitar.

Kolla hur flytande din spenatsmoothie är och fyll på med juice eller vatten för att späda ut din vitamindrink.

Häll upp i snygga glas och servera (det är alltid godare om det är serverat snyggt – tips till alla småbarnsföräldrar)

Spenatsmoothie

Spenatsmoothie

Spenatsmoothie

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelKärleksmumskladdkaka
Nästa artikelGnocchi med chèvre och spenat

Kommentera