Gnocchi med chèvre och spenat

-

Meatfree Monday och en ny rätt med gnocchi. Att göra en större sats gnocchi när en ändå håller på och laga med olika smaksättning – det är så jag gjort den här gången. Första middagen blev min gnocchi med tomatsås och mozzarella. Dagen efter gjorde jag min gnocchi med chèvre och spenat. Riktigt goda båda två!

Ev rester fungerar utmärkt i matlådan dagen efter och hemmagjorda gnocchi’s imponerade på mina kollegor.

Gnocchi, gör egna eller färdiga från butik
Chèvre
Färsk spenat
Tomatsås
Salt och peppar

När jag nu hade en laddning med färdig gnocchi så behövde jag bara steka på den en aning. Smaksätt med salt. Jag hade också färdig tomatsås som jag värmde på i en kastrull.

När dina gnocchis fått lite stekyta, så lägg på färsk spenat och låt den bli varm och sjunka ner. Lägg ev på mera spenat. Fyll på med varm tomatsås och smaksätt med salt och peppar. Strax innan servering så kan du smula/skära bitar av chèvre högst upp. Låt osten smälta en aning och ställ fram hela pannan på bordet.

Låt alla servera sig själva och bli inte förvånad om allt går åt.

Gnocchi med chèvre och spenat

Gnocchi med chèvre och spenat

Gnocchi med chèvre och spenat

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar