Broccolisoppa med salamichips

-

Då jag och Daniel skulle ut på en resa, så var de sista dagarna fokus på att tömma färskvaror så jag skulle slippa kasta mat. En sak som vi behövde göra av med var ett par broccolis, och jag kom inte på något mera spännande än soppa med ädelost i. Jag valde dock att lyxa till det ytterligare, så det blev en broccolisoppa med salamichips på sidan.

Middagen är vegetarisk ifall du väljer bort salamichipsen.

2 broccolis
6 dl vatten
Grönsaksfond eller buljongtärning
Valfri ädelost, jag hade Bavaria blue hemma
Salt och peppar

Till servering:
Ett paket små tryffelsalami

Koka upp vatten och skär din broccoli i mindre bitar. Jag tar även med stammen på broccolin, men skär den i betydligt mindre bitar, för att allt ska vara klart samtidigt. Låt broccolin koka tillsammans med grönsaksfond, tills broccolibitarna är mjuka. Mixa soppas slät och lägg ner ost i soppan.

Låt osten smälta och rör då och då i soppan, kastrullen på svag värme. Smaksätt din soppa med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader och lägg ut salamiskivorna en och en på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och grädda ca 5 min, håll koll så de inte blir brända. Ta ut och låt svalna en aning, och lägg sedan upp dem i en snygg skål.

Broccolisoppa med salamichips

Servera soppan och ställ fram salamichipsen på sidan.

Broccolisoppa med salamichips
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelGnocchi med chèvre och spenat
Nästa artikelVykort från SAS Plus

2 KOMMENTARER

    • Åh sluta genast med din rädsla ? Ädelost är för gott för att låta bli! Men ja, salamichips var riktigt gott, det kommer jag att göra igen!
      Kram

Kommentera