Gnocchi

-

 

Har ni potatis kvar sedan igår? Är ni sugna att testa något annat till vardagsmat? Alternativt sätta en italiensk prägel på middagen? Prova gnocchi. Enkelt, gott och lite annorlunda. Det går också att variera på så många sätt. Gör gärna en större sats, och frys in hälften. Då har ni en enkel middag en annan dag. Så här gjorde jag:

800 g skalad kokt potatis
2 ägg
3 dl vetemjöl
salt

Knäck två ägg i en bunke och vispa runt. Skala de kokta avsvalnade potatisarna och pressa dem med en potatispress i samma bunke. Smaka av med salt och ta sen vetemjöl tills det blir rätt konsistens på degen. Ut på ett bakbord och rulla till långa rullar, 1 cm breda och dela dem sedan i 2 cm långa bitar.

Koka upp vatten i en stor kastrull och salta. När vattnet kokar, lägg ner gnocchibitarna och koka tills de flyter upp av sig självt. Fiska då upp dem med en hålslev och lägg åt sidan.

Till serveringen, kan man ha olika tillbehör. Idag, en vanlig vardag då tiden var knapp, så blev det ädelostsås (en bit ädelost fick smälta tillsammans med lite grädde) och stekt bacon. Gnocchi kan absolut passa på en lite finare middag också, men då kanske med lite andra tillbehör :)

Gnocchi

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar