Fattiga riddare

-

Behöver ni ett alternativ till pannkakor eller söker ni något gott att bjuda familjen på till helgfrukosten? Fattiga riddare har varit en favorit ända sedan jag var liten. Mamma gjorde dem ibland och mums vad gott! Min mamma var före sin tid, och hade redan på 70-talet extra fibrer i maten. Vetekli i pannkakssmeten – det är så det ska vara för att smaka bra enligt mig. Jag har (såklart) låtit arvet gå vidare och även mina barn gillar fattiga riddare. Så här gjorde mamma och såhär gör jag för att få till fyra personer:

2 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
salt
½ dl vetekli

Vispa äggen för sig och häll sedan på mjöl och mjölk. Vispa så allt blir blandat och ta även i salt och vetekli. Låt gärna smeten stå och svälla en liten stund, så blir allt bättre. Doppa sedan vanlig franska i pannkakssmeten och stek dem i smör i stekpannan.

Fil 000 (6)

Servera med socker och kanel.

Fil 000 (4)

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar