Sylarna på tur

-

I söndags fick jag med mig sambo och döttrar ut i fjällen. Jag hade pratat med en kompis i veckan som gjort samma resa med sin familj och varmt kunde rekommendera den. Vi bokade fyra platser och startade söndagen tidigt. Vi gav oss iväg hemifrån 7.45 (mot min äldsta dotters vilja – hon börjar bli tonåring och tycker att helg = sovmorgon till framåt 10-11) och tog sikte på Storulvåns fjällstation. Två timmar senare så var vi framme och vi gjorde oss i ordning.

Sylarna1

Först skulle vi åka vessla i en timme, för att komma till Sylarna fjällstation, och vi gav oss iväg ca 10.40. Lite skumpigt, men ändå en skön tur där det vackra Sylmassivet kom närmare och närmare. Det fanns de som tolkade efteråt, men jag uppskattade att jag valt sittplatser, då jag misstänkte att krafterna inte skulle räcka hela dagen annars.

Sylarna2

Vi kom fram till Sylarna fjällstation i strålande solsken och gick en rundvandring. Sedan in i matsalen för att äta vår medhavda lunch. Pasta med grillad kyckling och bearnaisesås på flaska. Inte så avancerat, men lunch som jag visste att alla skulle äta och bli mätta på. Så en timme efter ankomsten var det då dags att spänna på sig skidorna och bege oss mot Storulvåns fjällstation och bilen.

Sylarna3

Jag är imponerad av min döttrar som stretade på, km efter km. 16 km är det mellan fjällstationerna och jag visste att det skulle ta några timmar. Halvvägs tog vi oss en fikapaus då vi tog av oss skidorna och tankade både varm saft och kex/godis. Spanade tillbaka på Sylarna som är ett otroligt vackert massiv och när det dessutom var en dag med strålande solsken och inte en tillstymmelse till moln på himlen, så var det ännu vackrare. Allt detta bara tre timmar hemifrån – det är lyx det!

20160410_160106

Sylarna4

Inget gnäll, utan km för km och snart kunde vi se Storulvån. Saga fick eld i baken och spurtade tom sista biten. 3h och 15 min inkl fikapaus, för två tjejer – 9&11 år gamla – det är imponerande! Väl framme vid bilen så tog vi det lugnt en liten stund innan vi tog sikte på mAx inne i Åre by.

Sylarna5

Vi tackar STF för att de håller fjällstationerna öppna och tillgängliga för alla. Vi är medlemmar sedan länge och skulle kunna vara flitigare gäster, men det kanske blir lättare ju äldre tjejerna blir. Värt att notera är också att vi inte hade någon avancerad utrustning, utan tjejerna + sambo Daniel åkte alla km på längdskidor. Jag tog mina turskidor med stålkant, men det var helt enkelt för att jag redan ägde ett par. Det behövs alltså inga stora inköp för att komma iväg på en sådan här härlig dag, utan med ett längdpaket, gott fika och ett glatt humör så kan man komma långt!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar