Gnocchi med tomatsås och mozzarella

-

Ibland är det enklaste allra godast! I min senaste Smakbox så fick jag med en burk tomatsås, så jag valde att använda den till måndagens Meatfree Monday hemma till middag. Jag hade tänkt göra en middag med gnocchi redan i söndags, för att kunna publicera som Meatfree Monday, men tappade gnistan på söndag eftermiddag. Jag tipsar gärna om mera klimatsmart mat, där den mesta av vegetarisk mat kvalar in. Här kommer alltså gnocchi med tomatsås och mozzarella, som ni lika gärna kan äta som en Meatfree Tuesday.

Gnocchi, gör egna eller färdiga från butik
Tomatsås, gör egen eller färdig på burk
1 broccoli
Mozzarella
Färsk basilika
Salt och peppar

När jag nu hade en laddning med färdig gnocchi, som jag och Saga kokade på söndagskvällen, så behövde jag bara steka på den en aning. Smaksätt med salt. Jag hade också färdig tomatsås som jag värmde på i en kastrull och jag kokade några små broccolibuketter i ett par-tre minuter.

Gnocchi med tomatsås och mozzarella

Gnocchi med tomatsås och mozzarella

När gnocchin har fått en lite stekt yta, så fyll på med broccolibuketter och tomatsås. Vänd runt så allt blir blandat och bryt bitar från din mozzarella. Toppa din rätt med några färska basilikablad och nymald svartpeppar. Ställ fram hela stekpannan på bordet och låt alla ta för sig.

Gnocchi med tomatsås och mozzarella

Gnocchi med tomatsås och mozzarella

Gnocchi med tomatsås och mozzarella
Ok – inte världens snyggaste gnocchi-bitar, men smaken var det inget fel på

En så enkel maträtt med några få ingredienser kan smaka alldeles utmärkt vilken vardagsmiddag som helst. Eller lika bra på helgen, extra lyxigt att servera hemmagjord gnocchi. Det är också enkelt att lyxa till rätten med antingen bacon eller räkor. Bara fantasin kan sätta stopp!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelEtt smakrikt bananbröd
Nästa artikelGoda Silviasnittar

Kommentera