Ett smakrikt bananbröd

-

Gissningsvis så är vi flera som får gamla bananer ibland? Ni vet när bananerna blir brunare och brunare, och inte ser så smakfulla ut längre? Men faktum är att de är smakfulla och har fått en sötare smak ju brunare de blivit. Då kanske ni inte vill äta dem, men släng dem inte utan gör ett smaktrikt bananbröd istället.

Just så blev det för mig. Att jag hade ett par bruna bananer som jag inte var sugen att äta på som de var, samtidigt som jag behövde ett bröd. Sagt och gjort, bananbröd it is!

2 st mogna bananer
2 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2,5 dl fil eller kvarg
2 msk flytande honung
Vetekli för att smörja formen

Börja med att sätta ugnen på 200 grader och smörj din bakform.

Skala och mosa bananerna. Blanda de torra ingredienserna i en skål vid sidan om. Rör sedan ner filmjölk, honung och mosad banan. Häll smeten i din smorda bakform. Grädda i ugnens nedre del i ca 50 min, titta när brödet släppt från kanten och du kan sticka en sticka genom brödet. Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler.

Ett smakrikt bananbröd

Skär upp i skivor och lägg på valfritt pålägg.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera