Goda Silviasnittar

-

Ni vet de där kärleksmumssnittarna jag gjorde för ett tag sedan? Otroligt goda, så fastän de ligger i frysen, så håller de på att ta slut. Daniel älskar frusna kakor framför färska varma och nallar med jämna mellanrum. Då de blev så goda, så ville jag prova en liknande kaka. Silviasnittar.

Kanske har ni smakat en vanlig silviakaka? Silviasnittar liknar i smaken tack vare glasyren men är en naggande god kaka istället för en större sockerkaksruta. Jag har hittat receptet inne hos Matplatsen och kopierat receptet.

Gör så här:

100 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Börja med att ta fram smöret en stund innan så det hinner bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ner socker och sirap i smöret och blanda ordentligt. Fortsätt med mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda. Häll ut på en bänkskiva och knåda degen så den håller ihop. Dela degen i två och rulla två rullar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och tryck till rullarna så de blir plattare.

Grädda i ugnen ca 10 – 12 min och ta ut när kakorna börjat ta färg. Tryck en fördjupning i mitten med hjälp av en sked.

Silviasnittar

Topping:
75 g smör
2 1/2-3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
en gnutta salt

riven kokos

Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Blanda ner vaniljsocker och ca 2 dl florsocker. Knäck ett ägg och separera gulan och vitan. Häll ner äggulan i smörsmeten. Äggulan är jätteviktig i det här steget, då det är den som gör toppingen till en len röra, så hoppa inte över äggulan. Fortsätt röra och häll ner lite mera florsocker i taget tills du får en lagom tjock topping.

Lägg en sträng topping i fördjupningarna och smeta ut lite mot kanterna. När du känner dig nöjd så toppar du med riven kokos. Skär kakorna i sneda bitar men ifall toppingen är för mjuk så låt istället kakorna sitta kvar ihop och låt kakorna svalna. När kakan är kall så kan du skära i samma spår igen och få en snyggare kaka.

Silviasnittar

Goda Silviasnittar till helgens fika?

Silviasnittar

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

    • Kakorna är väldigt goda, så väl värda att prova! Funkar utmärkt att frysa och sen äta dem halvtinade :)

Lämna ett svar