Ibland är det gott att äta något helt annat och en lite oväntad smakkombination. Oftast blir det gott men någon gång kan det misslyckas. Avokadopizza med chèvre fick jag höra ryktas om och jag visste att jag hade både färdig pizzadeg och avokados hemma.
Sagt och gjort, pizzaonsdag blev det för oss igår, med en ny smaksättning:
1 färdig pizzadeg eller om du gör en egen
100 g valfri färskost (jag hade Arla Rucolapesto hemma)
1 paket skinka
1-2 tomater
3 avokados
180 g chévre
Peppar
Till servering:
Färsk spenat
Vitlökssås (creme fraiche och hackad vitlök)
Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Kavla gärna ut den en aning så den blir lite tunnare. Sätt ugnen på 200 grader.
Smeta färskost över pizzabotten och strö över hackad skinka. Dela dina avokados i halvor och skär smala strimmor, fäll ut dem som en solfjäder och lägg ut på pizzan. Skiva tomater och lägg ut mellan dina avokados och toppa sedan med chèvre.
Grädda i ca 15-20 min, tills botten blivit gräddad och ta ut din pizza. Toppa med mängder av färsk spenat och en vitlökssås. Skär i bitar och servera.