En kryddig fredagslax med nudelwok

-

Ifall ni vill ha något annat än tacos idag, så måste jag få tipsa om en kryddig fredagslax med nudelwok. En rätt jag serverade förra helgen och som alla i familjen slukade. Det är väldigt gott med wok och något jag måste laga mera. Snabbt, enkelt och uppskattat av alla i familjen. Receptet har jag hittat hos Jenny och i stort sett bara kopierat.

4 bitar tinad lax
Sesamfrön
Chili flakes eller annan chilikrydda
matolja

200 gram äggnudlar
2 msk rapsolja
1 burk med minimajs
1 röd paprika
1 rödlök
1 1/2 dl cashewnötter
1 1/2 dl teriyakisås

Till servering:
Creme fraiche
Sweet chili-sås

Gör så här:
Ställ ugnen på 150 grader. Jag tycker att fisk vinner på att tillagas på en lägre temperatur och under en något längre tid.
Lägg laxen i en ugnsfast form. Krydda och ringla över olja och skjuts in i ugnen i ca 20-25 min.

Under tiden hinner du laga din wok:
Sätt igång en kastrull med vatten. Skölj och skär lök och grönsaker i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Lägg ner nudlarna i vattnet, koka enligt beskrivning på förpackning. Medan de kokar så fräser du grönsakerna så att de bara får lite färg. Inte för länge, det är godare att behålla krispigheten i grönsakerna. Vänd ner nötter & teriyakisås och rör om.

Häll bort vattnet från nudlarna när de är klara och vänd sedan ner i woken. Servera tillsammans med laxen och även en klick creme fraiche och sweet chili på sidan.

En kryddig fredagslax med nudelwok

En kryddig fredagslax med nudelwok

En kryddig fredagslax med nudelwok

En kryddig fredagslax med nudelwok

Det blev lite grönsaker kvar i botten på stekpannan, så dagen efter så kokade jag mera nudlar. Stekte en ny paprika och rödlök och fyllde på med de som blev kvar dagen innan. Ingen lax utan bara en vegetarisk nudelwok med creme fraiche och sweet chili. Funkade utmärkt som lunch till oss alla!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar