Silviakaka i VM-färger

-

En ny fotbollsmatch för Sverige igår, då vi mötte Mexico i sista gruppspelsmatchen. Nu gick det väldigt bra för Sverige och vi vann med 3-0 mot Mexico. Sydkorea slog dessutom Tyskland, så grupp F slutade med att Sverige vann och Mexico kom tvåa. Båda går vidare till åttondelsfinal. Jag och Saga satt och tittade på TV och hejade allt vi kunde, samtidigt som vi smaskade på en Silviakaka i VM-färger. Eller VM-färger är det kanske inte, utan svenska färger för att heja på Sverige.

Ifall ni missade min förra fotbollskaka, så hittar ni den här. En enkel grundkaka, som vi pimpade som en fotbollsplan. Riktigt god och superrolig! Nu när Sverige gått vidare, så får jag fundera ut vad nästa kaka ska bli – har ni några bra tips? Kommentera gärna!

Silviakaka i VM-färger:

3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
1 1/2 dl vatten

topping:
100 gram smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
en skvätt pressad citron
strössel (eller kokos)

Börja med att ta fram alla ingredienser och sätta ugnen på 175 C (vanlig ugn). Klä en form med bakplåtspapper eller smöra/bröa din form. Jag valde en form som är 20*30 cm (ifall du tar en vanlig stor ugnsplåt så måste du göra dubbel sats).

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna för sig och tillsätt sedan i smeten tillsammans med vattnet. Häll smeten i formen och grädda ca 25-30 min. Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren.

Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt smälta. Vispa till en slät kräm och häll den sedan över den kalla kakan. Strö över strössel och låt stelna något innan ni skär den i bitar.


Jag hittade strösslet hos Matsmart, där jag beställde en låda i början av juni.

Silviakaka i VM-färger

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelGlutenfritt fröknäcke
Nästa artikelHemmagjord pizzadeg

Kommentera