Hemmagjord pizzadeg

-

Nu på sommaren så har man kanske lite mera tid att förbereda en god middag, alla dagar i veckan. Därför vill jag slå ett slag för en hemmagjord pizzadeg, som du kan röra ihop och låta jäsa medans du hinner förbereda fyllningen, eller helt enkelt göra något annat som behöver göras i hemmet. Då degen jäser, så behöver du bara titta till den någon gång, resten löser den själv.

Idag lördag så kanske det finns tacorester kvar, ifall ni som en stor del av Sveriges befolkning, äter tacos på fredagar? Använd rester och toppa din pizza med, det allra mesta blir gott! Ang degen så har jag kopierat Leilas recept på hemmagjord pizzadeg rakt av, så här kommer det:

15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5 1/2-6 dl vetemjöl special

Smula jästen i en bunke och lös upp den i vatten. Tillsätt strösocker, flingsalt och olivolja.
Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin i cirka 10 minuter tills den är elastisk. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter.

Min hemmagjorda pizzadeg:

Sätt ugnen på 250 grader. Dela pizzadegen i 4 bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord. Smaksätt med valfri fyllning. Jag valde att göra tacopizza igår, då jag hade en hel del tacofärs kvar sedan kvällen med Mexiko-matchen i fotbolls-VM. Förutom tacofärs, så tog jag tomatsås i botten och sen klickar creme fraice samt riven ost.

Grädda pizzan i mitten av ugnen i cirka 5 minuter och servera tillsammans med en god sallad (också rester sedan tacokvällen?).

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSilviakaka i VM-färger
Nästa artikelSagas 14-årstårta

Kommentera