Sagas 14-årstårta

-

Jag erkänner, det är rätt sällan jag bakar tårta. Helt enkelt för att det inte är så uppskattat i min familj. Om man ställer fram en tårta, så äter de en bit, men om de får välja så tar de hellre något annat. Och samma med mig. Men så såg vi en tårta inne hos Matplatsen och vi valde att en variant som Sagas 14-årstårta.

Vi provade att göra en chokladmousse i glas med denna Dumle Banan för någon vecka sedan, och den var väldigt god, så en tårta med samma mousse måste bara bli god. Saga ville dock inte ha banan mellan lagren, utan hellre jordgubbar. Hennes tårta – hennes lag:

Sagas 14-årstårta:

1 förp färdiga chokladbottnar (tex Coop)
1 påse dumle banan
3 + 2 dl grädde
1 dl O’boy-pulver
1 liter färska jordgubbar
jordgubbssylt
Finger-kex, delade i två
Ev florsocker

Värm grädden (3 dl) men koka ej. Häll i hackade Dumle Banan och rör tills allt smält till en sås. Ställ kallt i kylen, gärna över natten men det funkar också med några timmar. Ta fram och vispa till en fluffig mousse.

Lägg en tårtbotten på ett fat. Bred på 1/3 av Dumlemoussen, jordgubbar i skivor och även lite jordgubbssylt. Lägg på en tårtbotten och gör ett likadant lager. Lägg på den sista och bred sista tredjedelen mousse på toppen. Hit kan du förbereda kvällen innan, så får tårtan safta till sig över natten.


Innan jag la på nästa tårtbotten, så tog jag också lite jordgubbssylt för att safta till tårtan.


Redo för kylen och montering dagen efter

Vi har som rutin (som många andra?) att vi väcker födelsedagsbarnet med fika på sängen och paket. Så på morgonen så ställde jag halva Finger-kex längs kanten och knöt ett snyggt band. Sen vispade jag sista grädden, smaksatte med O’boy-pulver, och spritsade kanterna fint. Dekorera med färska jordgubbar och sikta över lite florsocker. Låt stå i kylen en stund innan servering.

Sagas 14-årstårta

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelHemmagjord pizzadeg
Nästa artikelVeganska rödbetsbollar

Kommentera