Veganska rödbetsbollar

-

Meatfree Monday idag, det var ett tag sedan. Jag lagar vegetarisk mat flera gånger i veckan, men nu har jag inte riktigt tajmat det till just måndagar på ett tag. Men nu är det dags och jag vill tipsa om veganska rödbetsbollar denna gång. Ett recept jag har hittat inne hos Tuvessonskan men som jag fick göra om en del för att få mina bollar att binda och att jag kunde göra hyfsade bollar av smeten.

2 dl kokt röd quinoa
1 st rödbetor
1 tsk spiskummin
2 tsk tahini
½ dl vetemjöl
2-3 msk ströbröd
salt och peppar
rapsolja

Börja med att koka quinoan enligt anvisningarna på paketet tillsammans med en tärning grönsaksbuljong eller fond. Låt quinoan svalna. Riv rödbetorna grovt och krama ur så mycket vätska du kan från dem. Du kan ha skalet på om det är små och färska rödbetor du använder, men om de är större och äldre kan det vara godare att skala dem först. Blanda rödbetorna med den kokta quinoan, vetemjölet och ströbröd så att du får en formbar massa. Ha i spiskummin, tahini, salt och peppar. Låt gärna smeten vila i kylen i 15 minuter.

Rulla sedan till bollar (jag använde två skedar och gjorde bollar) och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt/smord ugnsform. Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter tills dina veganska rödbetsbollar är gyllenbruna och genomstekta.

Jag valde att servera mina rödbetsbollar ungefär som jag serverar tacos. Med tortillas, sallad, riven ost, valfria grönsaker och guacamole. Här var mina tillbehör inte veganska, men det gör alla som man själv vill. Riktigt goda rödbetsbollar och båda mina tjejer åt två portioner var och det är ett bra betyg!

Veganska rödbetsbollar

Är ni sugna på andra vegetariska rätter så kan ni antingen söka på min tagg Meatfree Monday, vegetariskt eller veganskt.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar