Glutenfritt fröknäcke

-

Har ni provat att göra eget fröknäcke? Det krävs en del ingredienser, men har du väl köpt dem, så kan du göra både fröknäcke och egen granola vilken dag som helst! Båda delarna är så goda, så löp och köp! Då jag har semester en vecka, så tillbringar jag en hel del tid i köket, och igår gjorde jag glutenfritt fröknäcke. Bra variant som passar alla.

1 dl pumpafrö
1 dl sesamfrö
1 dl solroskärnor
1 dl råg- eller vetekross
1 dl linfrö
1 dl majsmjöl
1 msk honung
2 tsk salt
½ dl rapsolja
1 dl hett vatten

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan på honung, rapsolja och vatten. Blanda ordentligt och lägg ut blandningen på en plåt och ett bakplåtspapper.

Det är lite klurigt att få ut degen tunt på plåten, men jag brukar använda en annan bit bakplåtspapper ovanpå och kavla med en liten kavel (tjejernas barnkavel), som passade ganska bra på plåten. Det gjorde att det blev mycket enklare att tunna ut det jämnt.

Sätt in plåten i ugnen och grädda ca 20-30 min – enklast att hålla koll då alla ugnar är olika.
Ta ut och låt svalna en kort stund, bryt sedan valfri stor bit och ta valfritt smör på – det är allt som behövs.

Glutenfritt fröknäcke:

Glutenfritt fröknäcke

Jag har gjort några olika fröknäcken, men du hittar alla här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Kommentera