Chokladmousse med Dumle Banan

-

Vår efterrätt på midsommarafton kommer här, en chokladmousse med Dumle Banan. En nyhet för sommaren som måste testas, oavsett om du äter den som godis eller bakar något med den. Jag valde att göra en chokladmousse som blev väldigt uppskattad:

4 port
1 påse dumlekolor (gärna med smak av banan)
3 dl vispgrädde

½ l jordgubbar
1/2 lime
¼ dl strösocker
Ev rosmarin

Dag 1: Dela dina Dumle Banan i bitar och lägg i en bunke. Värm grädden i en kastrull. När den börjar koka så häll den över dumlebitarna och rör tills allt har smält. Ställ in bunken i kylen över natten, så grädden svalnar ordentligt. Det går att göra samma dag, men var noga med att grädden hinner svalna innan du börjar vispa.

Ta fram bunken och vispa grädden med elvisp till önskad konsistens. Lägg upp i snygga portionsglas/skålar. Hit kan du förbereda innan gästerna kommer och att bara ha garneringen kvar.

Som garnering valde jag jordgubbar midsommarafton till ära. Jag delade dem i bitar, la i en skål och pressade lite limesaft ovanpå. Lite socker och även hackad rosmarin. Blanda runt och låt stå tills det är dags för servering.

Ta fram glasen och skeda på jordgubbsgarneringen. Efter jag fotat mina mousse-glas, så toppade jag också med lakritsflingor, vilket fungerade jättebra!

Goda chokladmousse-glas med Dumle Banan

Dumle Banan

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar