Vykort från Split

-

När jag gick igenom bilder från Split för någon vecka sedan, så hittade jag många bilder som jag ville visa för er. Här kommer ett vykort från Split, där många bilder är tagna när jag och Daniel gick ut på en egen fotorunda i innerstan.

Så varsågoda: Vykort från Split


Stadsmuren sedd från östra sidan, dvs den del som är längst ifrån havet.


Jag tycker att det är charmigt att hänga ut sina kläder på tork mellan husen, tänk om det gick att göra i Jämtland hela året.

Mitt allra första ostron, serverat från en ostronkrog. Jag gick in och sa som det var, att jag aldrig ätit ostron men ville köpa ett. Servitrisen kom ut med ett ostron och jag åt det som hon beskrev att man skulle göra. Senare när hon kom med notan, så frågade hon vad jag tyckte om det. Jag svarade att jag inte tyckte om det, och då höll hon med och erkände att hon inte heller tyckte om det.


Gregorius av Nin (kroatiska: Grgur Ninski) var en biskop på 900-talet som ville att man skulle få prata kroatiska i kyrkan, istället för latin. Läs mera på Wikipedia.


Trånga gränder både här och där.

Vykort från Split

Tre bilder från Diocletian’s Palace. Den romerske kejsaren Diocletian lät uppföra ett palats i centrala Split med tanke på att han skulle pensionera sig 1:a maj år 305 e.Kr. Ett palats som kom med på UNESCO’s världsarvslista 1979. Läs mer på Wikipedia.


Ett av alla små torg innanför murarna i centrala Split. Ta er gärna tiden att gå runt och utforska alla små gränder och torg. Det är intressant!

Vykort från Split är det sista inlägget från vår två veckor långa roadtrip på Balkan förra året, då vi besökte de tre länderna Montenegro, Kroatien och Bosnien Hercegovina. En resa som var väldigt minnesvärd och som jag, Dryden(s alla inlägg) och mina barn för alltid kommer att minnas. Vill ni läsa alla mina inlägg om vår resa, så hittar du en samling här: Balkan

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelFotbolls-VM
Nästa artikelChokladmousse med Dumle Banan

Kommentera