Kärleksmumssnittar

Jag hittade ett recept inne hos Jennys matblogg tidigare, som bara lät för gott för att låta bli. Kärleksmumssnittar. Det låter som den godaste kombinationen av två kakor. I går satte jag igång och nu har jag en stor laddning kakor i frysen, redo för planerade och oplanerade besök. Här nedan har jag bara kopierat Jennys recept:

Det här behöver du till 40 snittar:
220 gram smör
2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
4 msk kakao

Det här behöver du till glasyren:
125 g smält smör
3/4 dl kakao
4-5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Ev kallt kaffe

Toppa med kokosflingor

Gör så här:
Ta fram smöret en stund innan så det hinner bli mjukt. Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram två plåtar med bakplåtspapper.

Rör ihop socker och smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen och rulla ut 4 länger. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna.

Kärleksmumssnittar

Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Direkt när de kommer ut, trycker du ut en skåra längst mitten (så fyllningen lättare stannar kvar). Rör sedan ihop glasyren. Smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserna. Fördela ut glasyren och toppa med kokos. Låt kakorna stelna, sen är det bara att skära i lagom stora kärleksmumssnittar.

Kärleksmumssnittar

 

Serveras med kall mjölk (eller kaffe).

Kärleksmumssnittar

Kommentera