Pubquiz på Bishops Arms

-

Några veckor har jag och mitt lag varit med på pubquiz på Bishops Arms på söndagskvällarna. Ett par timmar som vi sitter tillsammans och svarar på ca 30 frågor som deras quiz-master har satt ihop för kvällen.

Jag är väldigt osäker på hur de andra pubarna gör, men Östersundspuben har ändrat tillvägagångssätt sedan i höstas. Då (när jag också upptäckte dessa pubquizar) så gav de ut ett veckans tema och lagen hade en chans att läsa på.

Så gör inte Östersundspuben längre utan alla lag kommer dit med ett blankt blad. Det är roligare enligt mig, då villkoren blir mera lika för alla.

Reglerna är enkla, lagen får bestå av max fem personer och en får inte använda sina mobiltelefoner.

Pubquiz på Bishops Arms

Pubquiz på Bishops Arms

Frågorna kommer i sjok om fem för varje ämne, utom den sista som alltid är en Bishops-fråga. Så frågorna sätter igång, det brukar komma tre ämnen med fem frågor i varje och sen en paus för att lagen ska hinna tänka efter (och kanske köpa mera öl). Sen kör quiz-mastern igen och tar två ämnen till, med fem frågor i varje. Sista ämnet är alltid en musikkategori, men det är varierande musikområden.

Pubquiz på Bishops Arms

När alla frågor är slut, så byter lagen papper med varandra och rättar det andra lagets svar. Jag brukar också ha en extralapp, där jag skrivit upp våra svar, så jag kan kontrollera och räkna våra egna samtidigt som jag rättar det andra lagets.

När lagen fått tillbaka sina papper, så är det handuppräckning. Alla lag under 15 poäng kan ta ner sina händer, alla lag under 20 poäng kan ta ner sina händer osv, tills det bara återstår ett lag.

Vinsten varje vecka är ett presentkort på 800kr och andraplatsen får ett presentkort på 400kr. En morot att sikta på!

Pubquiz på Bishops Arms

Pubquiz på Bishops Arms
Vårt lagnamn och vi har också ett fast bord varje vecka – är det några som vill utmana oss?

Pubquiz på Bishops Arms
Igår var det bara jag och Ann som hade tid att vara med, men så är det ibland

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelKärleksmumssnittar
Nästa artikelChicken con carne

2 KOMMENTARER

Kommentera