Chicken con carne

-

Dagens tips är att göra en chicken con carne istället den lite vanligare chili con carne. Byta ut köttfärs mot kycklingfärs, gör att det blir en helt annan rätt och enligt mig en godare rätt. Det blir också en mera klimatsmart rätt, då kycklingfärs plockar mindre av klimatet än vad nötfärs gör. Jag har hittat receptet hos Jennys matblogg men stuvat om det lite.

Min favorit är att äta chicken con carne med ett par rostade mackor på sidan, och helst lasta upp röran på brödet och äta allt i ett. Men det är valfritt – det är också väldigt gott att äta röran tillsammans med kokt ris.

500 gram kycklingfärs
smör
1 vitlök
1/2 finhackad gul lök
kycklingfond eller buljongtärning
1 burk med krossade tomater 400 g
1 paprika
1 förp små vita bönor 290 g – ta den ni hittar, det gör inget om det är mera
en nypa socker
Salt och peppar
Sambal oelek eller sriracha – smaka av så det blir lagom starkt

Till servering:
Sallad
Creme fraiche
Rostade mackor (med smör och ost)

Gör så här:
Hetta upp en djup stekpanna med smör eller olja i botten, lägg ner hackad lök och vitlök. Fräs lök och vitlök en stund. Vänd ner kycklingfärsen och bryn den runt om, hacka lite lätt för att få köttet att sära på sig. Fyll på med krossade tomater, fond, socker, salt & peppar samt sambal oelek eller sriracha. Ta ev i lite vatten så färsen får puttra.

När det närmare sig servering, häll ner dina vita bönor. Det är bättre att de bara hinner bli varma än att de ska koka sönder. Ställ fram en god sallad, creme fraiche och rostade mackor.

Chicken con carne

Chicken con carne

Chicken con carne

En god rätt att servera vilken dag i veckan som helst, och väldigt bra att ev rester funkar fin-fint i matlådan. I matlådan kan det vara enklare att komplettera med kokt ris istället.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera