Morotssoppa med ingefära och kokosmjölk

-

Här kommer en ny soppa, en morotssoppa med ingefära och kokosmjölk. Jag gillar soppor och tycker att det är ganska lagom att äta till middag. Problemet är att jag vill ha något stabilare till matlådan dagen efter, och då lagar jag oftast något annat. Men en soppa med ett par smörgåsar på sidan, står jag mig på väldigt bra.

Den här soppan hittade jag inne hos Köket och tyckte att den lät spännande och god. Och det var den! En riktigt god soppa att äta vilken dag i veckan som helst. Den funkar lika bra som vardagsmiddag, som till förrätt på helgen.

Soppan är vegansk om du väljer bort halloumin som garnering.

ca 8 morötter, skalade och skurna i grova bitar
1 klyfta vitlök, skalad och skivad
1 gul lök, skalad och grovt hackad
0,25-0,5 röd chili, beroende på önskad hetta, skivad
ca 7 dl grönsaksbuljong
2 dl kokosmjölk
1 tumstor bit färsk ingefära, finriven
0,5 citron, saften
rapsolja
salt och svartpeppar

Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili. Rör om då och då. Lägg i morötterna, häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka tills grönsakerna mjuknat, ca 10 minuter.

Häll i kokosmjölken, pressa i citronsaft och riv ner ingefäran. Mixa allt till en slät soppa.

Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar. Servera med valfri garnering, jag valde stekt halloumi. Vill en ha en helt vegansk soppa, så funkar det tex med rostade kokoschips.

Morotssoppa med ingefära och kokosmjölk

Morotssoppa med ingefära och kokosmjölk

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelChicken con carne
Nästa artikelBilligare februari

Kommentera