Storhogna högfjällshotell konferens

-

Igår fredag kom jag och mina kollegor tillbaka till vårt arbete i Östersund. Vi hade tillbringat nästan två dygn på Storhogna högfjällshotell på en konferens, och jag känner att jag måste få visa er detta fina ställe. Storhogna högfjällshotell ligger 11 mil från Östersund, så vi tog oss dit med buss och klev in i en varm och ombonad miljö.

Storhogna högfjällshotell

Storhogna högfjällshotell
Hotellets ingång i vinterskrud

Storhogna högfjällshotell
Hotellets reception

Storhogna högfjällshotell
Vårt rum som också hade en våningsäng, så det får enkelt plats fyra personer på varje rum

Dagarna var fyllda med konferens och olika uppgifter och genomgångar. Vi är ett bolag som går starkt framåt, men vi är inte heller nöjda utan utmanar oss hela tiden att bli ännu bättre. Ett väldigt roligt bolag att arbeta på, då också personalen tas om hand.

För er som inte vet var jag arbetar på dagarna, så heter vi Medius Ascendo AB. Ett bolag som arbetar med digital fakturahantering. Med huvudkontor i Östersund, där bolaget också grundades 2003.

Men Storhogna högfjällshotell, här kommer en bildserie:

Storhogna högfjällshotell
Vinterträdgården

Storhogna högfjällshotell

Storhogna högfjällshotell
En riktig bäck inomhus, där det simmar fiskar

Storhogna högfjällshotell
Pianobar där musiker uppträder ibland

Storhogna högfjällshotell

Storhogna högfjällshotell
Barnområde i direkt anslutning till restaurangen, där barnen kan busa lite medan föräldrarna sitter kvar och äter färdigt

Storhogna högfjällshotell
Poolen där Alva för första gången släppte taget och simmade själv (med puffar). Året var 2012.

Storhogna högfjällshotell
Trappan upp till spa

Storhogna högfjällshotell
Frukostmatsalen strax intill stora restaurangen

Storhogna högfjällshotell

Middagarna:

Storhogna högfjällshotell

Första kvällens förrätt var en Toast Skagen som var galet god. Kan vara den godaste Toast Skagen jag någonsin provat? Jag var dock så hungrig så jag glömde bort att fotografera.

Kvällens varmrätt var ett lågtempererat tuppbröst, variation på palsternacka, velouté, havtorn och torkat tuppskinn. Jag tyckte att det var gott och skrapade tallriken, men vissa i mitt sällskap var inte så imponerade. Frågan är om det var smaken som inte passade eller bara det faktum att det var tupp istället för kyckling eller höna? Det lär jag aldrig få veta.

Storhogna högfjällshotell

Första kvällens efterrätt var ett ugnsstekt äpple smaksatt med kanel och kardemumma. Serverades med vaniljcremé och crumble. Jag skrapade även denna tallrik.

Storhogna högfjällshotell

Jag var tydligen lika hungrig kväll nr två, då jag åt upp förrätten utan att fotografera först. Det var en väldigt god skaldjursbiscue (dvs soppa) serverad med pilgrimsmussla och forellrom. Jag skrapade som vanligt tallriken.

Till varmrätt fick vi örtstekt kalv, serverade med potatis- och purjolöksstomp. Syrlig rödkålssallad och svartvinbärssky. Också väldigt gott!

Till efterrätt sen, så fick vi en syrlig citrontart med bränd maräng (som jag inte heller fotograferade – suck, jag måste bli bättre på det).

Jag måste få erkänna att jag uppskattar att bli bjuden på en färdig meny. Slippa välja och beställa, utan bara sätta sig och så kommer maten in. Storhogna högfjällshotell har ett väldigt bra kök, så jag visste innan att det skulle vara otroligt gott!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar