Löpning? Pest eller Kolera?

-

Ni som känner mig vet att jag gillar träning. Att få svettas och prestera med jämna mellanrum, är inget jag skulle vilja byta mot något, utan träning klämmer jag in då och då. Jag tränar framför allt för att jag tycker att det är roligt, men också för att jag vill må bra och ha en stark kropp.

Det bästa beröm jag kan få, är de gånger som mina tjejer säger att jag är stark! De senaste åren har det blivit en blandning av CrossFit och löpning i min träning, där jag alla dagar har föredragit CrossFit. Det är en riktigt rolig träningsform där jag får prova att pressa mig till max. Men löpning då? Här nedan är några svåra frågor i temat pest eller kolera?

Daniel hittade en lista inne hos Malin på Trailinspiration och tipsade mig, så här nedan kommer min något omarbetade lista.

Löpning? Pest eller kolera?

Pest eller kolera?
Löpträning hemma i skärgår’n

Att aldrig mer få springa eller att aldrig mer få resa

Då löpning egentligen inte är någon favoritaktivitet, så är svaret enkelt. Jag älskar att resa och uppleva nya länder och dess kulturer, så det tänker jag fortsätta med. Om det sker på bekostnad av löpningen så får det väl vara så då.

Skulle jag å andra sidan få frågan ”aldrig mera träna något alls eller aldrig mera resa” så vete tusan. Jag älskar att träna och jag älskar att resa så det blir nog oavgjort i den frågan.

Då jag med jämna mellanrum får frågan ifall jag gillar löpning och jag varje gång svarar nej på frågan, så får jag också följdfrågan. Hur kan jag då motivera mig att springa flera halvmarathon-lopp?

Jag blir motiverad av att ha ett mål inritat i kalendern. Ett visst datum ska jag springa visst långt – det är bara att anpassa mig. Jag blir också motiverad av att ha bra kondition. Att när som helst, utan uppladdning, kunna sticka ut och springa en mil är väldigt bra! Och den känslan är rolig vare sig en gillar löpning eller inte.

Att aldrig springa ett pass som är längre än fem kilometer eller att aldrig springa kortare än 25 kilometer

Oj, den här frågan var svår. Jag har så pass bra kondition så jag kan tycka att jag måste ut längre än fem km för att det ska vara värt mödan. Tokigt tänkt, för all träning är bra träning!

Men å andra sidan är 25km jättelångt i min värld. Jag har sprungit fyra stycken halvmarathon (21 km) under tre år, men inte en enda gång har jag velat springa fyra km till. Så mitt svar får bli ”att aldrig springa längre än fem km”. Då kanske jag å andra sidan skulle kunna springa fem km flera dagar i veckan?

Att alltid springa i shorts eller att alltid springa i vintertights. Samma året runt

Jag måste nog svara vintertights året om i så fall. Jag ogillar att frysa och tar hellre lite för mycket kläder än för lite kläder när jag ska ut.

Att inför ett löppass glömma sport-bh:n eller löparskorna? (endast för tjejer…)

Att springa utan sport-BH gör jag inte. Det gör ont ifall brösten skumpar upp och ner, så det tänker jag inte utsätta mig för. Å andra sidan har jag lätt för att få ont i benhinnorna om jag springer med dåliga skor, så det är ingen superlösning heller. Svår fråga!

Att springa utan mobil eller utan gps-klocka?

Sedan jag skaffade min Garmin-klocka i höstas, så skulle jag ha svarat ”inte utan min mobil”. Nu är det svårare, då det är väldigt motiverande att kunna kasta ett öga på klockan och få en status. Å andra sidan vill jag inte vara utan min mobil, då jag vill kunna ringa ifall något skulle hända. Så… jag väljer ”inte utan min mobil”.

Att bara äta gels och rödbetsjuice i en månad eller att inte få springa under samma period?

Alltså.. jag ogillar gel och olika sportdrycker så det hade jag inte velat leva på. Rödbetsjuice har jag faktiskt inte smakat, så den kan jag inte uttala mig om. Men att slippa springa under en månad gör mig inget heller, bara jag får träna något annat under samma period. Det låter som pest eller kolera helt enkelt.

Att bara få springa uppför eller att bara få springa på löpband?

Oj! Uppförsbackar är min mentala akilleshäl och jag upplever det som jobbigare än vad det kanske egentligen är. Men att bara få springa på löpband? Nja… Mycket av varför jag sticker ut och springer är för att jag får komma ut. Uppleva närområdet och få frisk luft i lungorna. Så jag måste nog välja uppförsbackar i så fall.

Göteborgsvarvet
Göteborgsvarvet 2018

Att aldrig springa intervaller eller att ALLTID springa intervaller?

Aldrig springa intervaller i så fall. Jag sticker hellre ut och kör ett långpass, så den här var enkel.

Att aldrig få tvätta dina träningskläder eller att aldrig få köpa nya löparskor?

Oj, svår fråga igen. Jag ogillar svettluktande kläder och kan inte riktigt med mig själv om jag känner att jag luktar svett, men å andra sidan måste jag ha bra löparskor för mina känsliga benhinnor. Så jag måste nog välja löparskor ändå. Jag får väl planera in ett dopp i någon sjö i slutet av varje pass, så kläderna blir uppsköljda med jämna mellanrum.

Att bryta höger arm eller vänster ben?

Jag är högerhänt, så höger arm skulle vara svårare att klara sig utan än vänster ben.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar