Åh, jag gjorde en så god kladdkaka i helgen. Riktigt chokladig och mastig, så det räcker med en lite mindre bit. Men så god! Jag pratar om en AfterEight-kladdkaka som jag hittat i någon tidning (kan tyvärr inte säga vilken tidning). Kakan serverades med hallon och hade kanske varit ännu godare med lite grädde, men det är inte heller nödvändigt. Kakan är tillräckligt god precis som den är.
150 g smält smör
1,5 dl socker
1 dl farin eller muscovadosocker
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
3 ägg
2 dl vetemjöl
14-17 bitar After Eight
Chokladganach:
10 bitar After Eight
50 g mörk choklad
1 dl grädde
Ugn 175 grader
Smält smöret i en kastrull och blanda ner socker, både vanligt socker, muscovado och vaniljsocker. Även kakao. Knäck äggen ett i taget och blanda ner i smeten och rör sedan ner vetemjölet.
Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform och smöra + kokosflingor. Smöra kanten lite och klipp remsor från bakplåtspapperet och sätt som kanter. Detta gör att kakan inte gräddar fast i formen utan får en snyggare kant när den är klar. Häll på halva mängden smet och lägg sedan ut After Eight-plattor. Jag fick plats med 17 bitar. Häll på resterande smet ovanpå och ställ in i ugnen.
Grädda kakan till en del av kanten är färdiggräddad. Kakan stelnar en del när den kommer ut sedan. Låt den svalna i sin form.
Koka ihop chokladganachen och bred den ovanpå den kalla kakan. Låt chokladen stelna ordentligt.
Ta det lugnt och skär ut snygga bitar ur din kladdkaka och garnera dem valfritt. Jag hade några snygga hallon i frysen som fick agera modeller, men kakan är också väldigt god tillsammans med lite lättvispad grädde.