AfterEight-kladdkaka

-

Åh, jag gjorde en så god kladdkaka i helgen. Riktigt chokladig och mastig, så det räcker med en lite mindre bit. Men så god! Jag pratar om en AfterEight-kladdkaka som jag hittat i någon tidning (kan tyvärr inte säga vilken tidning). Kakan serverades med hallon och hade kanske varit ännu godare med lite grädde, men det är inte heller nödvändigt. Kakan är tillräckligt god precis som den är.

150 g smält smör
1,5 dl socker
1 dl farin eller muscovadosocker
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
3 ägg
2 dl vetemjöl
14-17 bitar After Eight

Chokladganach:
10 bitar After Eight
50 g mörk choklad
1 dl grädde

Ugn 175 grader

Smält smöret i en kastrull och blanda ner socker, både vanligt socker, muscovado och vaniljsocker. Även kakao. Knäck äggen ett i taget och blanda ner i smeten och rör sedan ner vetemjölet.

Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform och smöra + kokosflingor. Smöra kanten lite och klipp remsor från bakplåtspapperet och sätt som kanter. Detta gör att kakan inte gräddar fast i formen utan får en snyggare kant när den är klar. Häll på halva mängden smet och lägg sedan ut After Eight-plattor. Jag fick plats med 17 bitar. Häll på resterande smet ovanpå och ställ in i ugnen.

AfterEight-kladdkaka

Grädda kakan till en del av kanten är färdiggräddad. Kakan stelnar en del när den kommer ut sedan. Låt den svalna i sin form.

AfterEight-kladdkaka

Koka ihop chokladganachen och bred den ovanpå den kalla kakan. Låt chokladen stelna ordentligt.

AfterEight-kladdkaka

AfterEight-kladdkaka

Ta det lugnt och skär ut snygga bitar ur din kladdkaka och garnera dem valfritt. Jag hade några snygga hallon i frysen som fick agera modeller, men kakan är också väldigt god tillsammans med lite lättvispad grädde.

AfterEight-kladdkaka

 

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar