Året 2018 – Maria

-

Dags för en backspegel och jag vill titta tillbaka på året 2018. Vad hände mig och mitt liv då?

Mitt år började med att jag och Daniel åkte till Mauritius i januari. En otroligt varm upplevelse och väldigt häftigt att vara på andra sidan jorden. Vi tog bland annat en trip längst söderut på ön och tittade ut över havet. Lite overkligt att vet att Sydpolen var nästa fasta land långt där borta. Daniel är ju resebloggare och har skrivit massor här.


En sköldpadda i Casela djurpark, den är ca 80 år gammal men still going strong

Februari var en rätt lugn hemmamånad innan vi sedan åkte till Färöarna första dagarna i mars. Detta tillsammans med Daniels mamma + bror med fru. Daniels alla inlägg och snygga bilder hittar ni här – spana speciellt in hans hopp rätt in i vågen (som också gjorde honom genomblöt).


Byn Gásadalur som ligger strax intill flygplatsen och ett väldigt känt vykort från Färöarna.

Vi kom hem från Färöarna men innan mars var slut, så satte vi oss i flygplanet igen. Denna gång tillsammans med Saga och ett återbesök till Dubai. Saga hade fått önska resa och ville ha 1. värme så hon kunde bada och gå i shorts. 2. palmer som skulle göra sig snygga på snapchat-bilder. Vi kände att vi inte riktigt var klara med Dubai från vår första resa, så vi åkte dit en gång till. Besökte bland annat Burj Khalifa och denna gång åkte vi hela vägen upp till At the top. Våning 148 på det 828 m höga huset.

Året 2018
En mycket nöjd Saga tittar ut från världens högsta hus – Burj Khalifa

Året 2018

Nu fick det ändå vara lugnt med resor på ett tag och jag stannade hemma resten av april och större delen av maj. Den enda avstickaren var till Göteborg och mitt tredje Göteborgsvarv. Min tredje gång och mitt tredje rekord.


Snygg bild i farten tagen av min svåger Robert


Det finns också en racereport från loppet, se här

Juni var på hemmaplan och tjejernas skolavslutningar. Sagas 14-årsdag i början av juli och en veckas semester för mig med henne. Sen var på vi på språng igen och vi åkte från Östersund mot Norge. Planen var att bestiga Norges högsta berg Galdhöpiggen, vilket vi också gjorde. Det är inte bara Norges högsta berg utan den högsta toppen i hela norra Europa.

När vi ändå var i krokarna, så gick vi vandringen Besseggen, vilket var en otroligt vacker vandring!

Ner till Göteborg där vi fått hyra en kompis lägenhet. Vi provade på att arbeta på våra vanliga jobb, men från en annan stad vilket var otroligt härligt. Det var som en semester fastän vi jobbade som vanligt 8-17. Men en ny stad att upptäcka på luncher och kvällar/helgen. Vi blev så sålda på konceptet, så förmodligen blir det en repris. Inget spikat ännu dock.

Efter två veckors arbete från Göteborg så tog vi semester. Jag och Daniel hade som plan att besöka mina två sista landskap i Sverige, Öland och Blekinge. Jag har nu besökt hela Sverige och det känns häftigt faktiskt. Allt gick som en dans och när vi rundade Skåne så tog vi också Bornholm av bara farten.

Vi kom tillbaka till Göteborg och Saga kom flygandes ner helt själv. Det var första gången som hon flög själv, och då fick hon också byta flygplan på Arlanda för att kunna komma till Landvetter. Lite mamma-dottertid i Göteborg där vi shoppade och gick på Universeum, en promenad i Slottsskogen och bara soft. Daniel kom tillbaka till Göteborg efter ett besök i Trollhättan och Sagas höjdpunkt stod på schemat – en heldag på Liseberg!

Augusti 2018

Augusti 2018

Så småningom hem tillbaka till Östersund och skolstart. Jag och Daniel jobbade ett par veckor innan nästa tripp stod på vårt schema. En båtresa till Åland.

HIO på Åland

Hem och snart ett nytt äventyr igen. Dags att springa Stockholm halvmarathon för första gången. En brusten vadmuskel small till efter en knapp km men inte heller så illa att jag var tvungen att bryta, utan nu har jag fyra halvmarathon i bagaget.

Stockholm Halvmarathon race report 2018

Hem och vila min vad och jobba några veckor, innan vi drog iväg igen. Vi flög till Salzburg i mitten av oktober och upptäckte staden under en dag, även ett besök upp till Festung Hohensalzburg innan vi på kvällen hyrde en bil och åkte en kort bit in i Tyskland. Målet var Berchtesgaden och Hitler hus Örnnästet. Där åkte vi en otroligt vacker båttur på sjön Köningssee och sjön Obersee, bild nedan.

Köningsee

Hem och jobba igen och en relativt lugn november och början av december vilket passade mig och bloggen väldigt bra. Det är många recept som ska provbakas och lagas för att sedan publiceras inför jul.

En resa till hade vi planerat, och det var att ta med tjejerna till London dagarna före jul. Det är väldigt smidigt, då EasyJet flyger direkt från Frösön till London under vintersäsongen. Men samma förmiddag som vi skulle åka, så fick vi sms om att flyget var inställt. Drönare på Gatwick’s flygplats stängde flygplatsen under 36 timmar och ställde in vår resa. Daniel har skrivit om händelsen här.

Egentligen hade jag tänkt skriva om bloggen också i samma inlägg, men året 2018 – Maria visade sig ta så stor plats :) Jag återkommer i ett annat inlägg om bloggåret 2018.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSalami och brieostpaj
Nästa artikelAfterEight-kladdkaka

Kommentera