Salami och brieostpaj

-

Paj är så himla god mat! Det går att lägga ner lite vad som helst, fylla på med en god äggstanning och toppa med ost och du har en väldigt god middag framför dig. Häromdagen gjorde jag en salami och brieostpaj baserat på det jag hade hemma och den blev jättegod! Vi hade grannen hos oss av en annan anledning, men jag frågade om hon också ville ha middag och det ville hon. Efter maten så kommenterade hon flera gånger hur gott det var och det tar jag som extra bra beröm.

100 g smör
½ dl grahamsmjöl
1½ dl vetemjöl

1 bit kassler
1 paket salamiskivor (jag hade pepparsalami)
2 paprikor
3 ägg
1 dl grädde
Ev någon rest mjukost, jag hade vitlöksmaksatt Philadelphia
Brieost
Riven ost
Peppar

Blanda ihop din pajdeg (ta gärna fram smöret en stund innan så det hinner bli rumsvarmt och mjukt) och tryck ut degen i en pajform. Förgrädda skalet i 10 minuter i 200 grader.

Dela paprika i mindre bitar, kasslern i mindre stavar och salamin i mindre bitar. Vispa ihop ägg och grädde. Dela brieost i smalare skivor.

När pajdegen är förgräddad, ta ut formen ur ugnen och strö ut kassler och salami. Fortsätt med paprikabitarna och häll över din äggstanning. Toppa pajen med brieost-skivor och till sist riven ost. Grädda pajen ca 20 min till osten fått en yta. Servera med en god sallad.

Salami och brieostpaj

Salami och brieostpaj

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelGul currygryta med kyckling
Nästa artikelÅret 2018 – Maria

2 KOMMENTARER

  1. En mycket god paj som jag gjort i helgen och verkligen rekommenderar. Brieost och salami ÄR gott i paj. Gör och ät! ?

Kommentera