Gul currygryta med kyckling

Även om julmat är otroligt gott när december kommer, så blir iaf jag ganska fort less på maten. Det är otroligt gott att till slut få laga något annat, någon vanlig husmanskost. Häromdagen lagade jag en gul currygryta med kyckling, som passar utmärkt både till vardag och helg. Den passar för övrigt väldigt bra i matlådan också.

Vill ni servera den idag, som lördagsmiddag, så är det enkelt att pimpa den med ex granatäpplekärnor eller att servera med fler tillbehör.

2 kycklingfiléer
1 gul lök
2 dl grädde
1-1½ msk curry (smaka dig fram)
1 äpple
Kycklingfond
1 lime
Mjölk och vetemjöl till redning
Salt och peppar

Till servering (valfritt, ta vad du är sugen på och har hemma):
Sallad
Granatäpplekärnor
Mangobitar
Cashew eller jordnötter
En klick creme fraiche
Mango Chutney
Koriander

Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem tillsammans med hackad lök. Sätt samtidigt igång en kastrull för riskokning.

Pudra över ganska mycket curry och fyll på med grädde och kycklingfond. Låt puttra och dela äpplet i mindre bitar. Lägg ner i stekpannan tillsammans med en pressad lime. Skaka ihop mjölk med vetemjöl och häll ner som en redning, rör runt.

Gul currygryta

Gul currygryta med kyckling

Gul currygryta

Kommentera