Vykort från Färöarna

-

Jag gillar att resa! Det är verkligen superroligt att se fram emot en resa, packa och planera, för att sedan sätta sig i bil/tåg/flyg för att komma iväg. Förväntan inför ett fint och roligt ställe, oftast ett helt nytt land att checka av, är en väldigt härlig känsla. I helgen som var, så plockade jag ett nytt land i min lista och här kommer ett första inlägg – vykort från Färöarna.

Resan började som vanligt i Östersund och att vi reste från flygplatsen på Frösön. Vi checkade in vårt bagage ända till Färöarna, så vi hade bara handbagage att ta hand om. Väl på Arlanda, så sökte vi oss vidare mot terminal 5 för resan mot Färöarna. Det går inget direktflyg från Arlanda, så vi skulle mellanlanda på Kastrup i Köpenhamn.

Det blev lite stressigt mellan flygningarna då vi hade ett tight tidsschema och lite lurigt väder, så planet mot Färöarna fick faktiskt vänta en aning på oss. De hann imponerande nog packa om vårt bagage, så när vi landat så kom också vår väska på bandet.

På sista flygningen mellan Köpenhamn och Färöarna valde vi att sitta på varsin rad, så vi båda skulle få fönsterplats – naturen och Färöarnas mäktiga kust var det som lockade på hela resan, så vi ville maxa chansen att få se båda två. Här nedan är min livskamrat och resekompis på de allra flesta av mina resor – Daniel (also knows as Dryden) som hunnit skriva ett eget inlägg.

Väl på Färöarna, så hade vi förbokat en bil som vi hämtade ut. Vi hade också bokat boende, men vi hade ett första turistmål att checka av först. Vi svängde vänster ut från flygplatsen och tog sikte på Gásadalur och vattenfallet Múlafossur. Då det egentligen var dags för lunch, men vi inte hittade någon öppen restaurang/café så köpte vi bara med oss fikabröd från närmaste mataffär och åt på parkeringen i Gásadalur.

Vattenfallet var superfint och blev väl fotograferat av oss, ni lär få se det mer än en gång i våra flöden. En liten by som ligger på bergskanten men där man byggt upp både parkeringsplats och toaletter för alla turister, samt skyltar så man vet vart man ska gå för att få bästa utsikten.

Múlafossur

När vi kände oss klara med vattenfallet Múlafossur så åkte vi mot vårt hus. Då vi var fem personer på resan och vi upplevde att hotellen var ganska dyra, så slog vi till och provade vårt första Airbnb. Vi hade hittat ett hus i samhället Miðvágur, bara några km från flygplatsen. Vi åkte förbi en mataffär och handlade det vi behövde för att kunna äta middagar och frukostar.


Ett eget hus kändes faktiskt jättelyxigt och väldigt bra alternativ för oss fem på resan.


Att det sedan fanns en fungerande braskamin med mycket ved gjorde att huset steg rejält i betyg hos mig – jag älskar att elda och höra spraket från kaminen.


Vi var ganska trötta den där första kvällen, så vi gick och la oss hyfsat tidigt ändå. Dagen efter, då jag drog ifrån gardinerna, så möttes jag av denna utsikten.

Dag ett på plats på Färöarna – det kommer i nästa inlägg! Stay tuned!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar