Weekend i Salzburg

-

I mitten av oktober så var både jag och Dryden i Stockholm på fredagseftermiddagen, för båda våra arbeten hade skickat ner oss på uppdrag. Då vi redan var i Stockholm, så hade vi planerat en weekend i Salzburg. Det är ju otroligt mycket enklare (och billigare) att ta en trip ifall vi kan åka direkt från Stockholm istället för att vi måste börja med att åka inrikes mellan Östersund och Stockholm först. Resan vi spanat ut den här gången var en weekend i Salzburg. Österrike är också ett nytt land för mig.

Vi hade haft fullt upp in i det sista + att vi är ganska avslappnade resenärer, vilket gjorde att vi inte hade något boende natten mellan fredag och lördag. Det hela slutade med att vi, vid mellanlandningen i Wien, kopplade upp oss och bokade ett hotellrum som vi skulle komma fram till ett par timmar senare. Låter det märkligt avslappnat, tycker ni? Vår erfarenhet är att det alltid finns hotellrum att boka, även om en är ute i senaste laget, så vi är ganska coola i ämnet.

Weekend i Salzburg
Precis bokat hotellrum på uppslagen dator

Vi kom fram till ett bra rum i Salzburg, bakom disken satt en rätt cool äldre herre. Vi checkade in på ett helt ok rum och fick en god natts sömn. En frukost på hotellet och sen checkade vi ut. Vi fick lämna bagaget på hotellet, för att kunna upptäcka stan utan bagage.

Weekend i Salzburg

Weekend i Salzburg

Weekend i Salzburg

Första stoppet blev Schloss Mirabell, ett väldigt vackert parkområde där mycket människor strosade och njöt av det fina vädret.

Weekend i Salzburg

Weekend i Salzburg

Salzburg är Wolfgang Amadeus Mozart’s födelsestad. Han dog i Wien, endast 35 år gammal.

Weekend i Salzburg

Weekend i Salzburg

Weekend i Salzburg

En gångbro fullständigt täckt av hänglås och vackra hälsningar. En syn som blir vanligare och vanligare på broar i Europa, men frågan är om det här var den som hade flest hänglås av de jag har sett. Mängden hänglås och vackert väder, gjorde att bron först såg ut att ha ett guldräcke. På andra sidan bron så börjar Salzburg gamla stad.

Weekend i Salzburg

Weekend i Salzburg

En väldigt god glass förgyllde vår oktoberlördag. Härligt att gå och strosa och samtidigt äta något gott.

Weekend i Salzburg

Inne på gågatan i gamla stan, så har Salzburg valt att behålla de gamla vackra utsmyckade skyltarna ovanför butikerna.

Weekend i Salzburg

En vacker och mysig liten stad. Lite lustigt dock, att vi hittade åtminstone två butiker som sålde julpynt. Året runt.

Weekend i Salzburg

Mot kvällskvisten så hämtade vi upp vårt bagage på hotellet och gick mot tåg- och busstationen. Vi hittade rätt buss och åkte ut till flygplatsen igen. Där hade vi bokat en hyrbil, som skulle ta oss vidare mot Tyskland.

Weekend i Salzburg

Weekend i Salzburg

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelKladdkakans dag 2018
Nästa artikelHalloweendrink

Kommentera