Röda vinbärskladdkaka

-

Ämnet kladdkaka går ju att variera i alla möjliga varianter, här hittar du de jag har gjort hittills. Precis som kolakakor också går att variera väldigt mycket, här är mina olika kolakakor. Men.. kladdkakor var det den här gången, och inte vilken som helst heller. Min röda vinbärskladdkaka som visade sig vara väldigt god!

Jag följde helt enkelt ett tidigare recept, där jag gjort rabarberkladdkaka, och bytte ut rabarber mot röda vinbär. Det är perfekt med de lite syrliga bären som möter den söta kakan. Det blir så gott tillsammans!

100 g smör
100 g vit choklad
2 dl socker
1 krm salt
1 tsk kardemumma (att ha kardemummakärnor och mortla själv ger väldigt mycket mera smak, så det rekommenderas)
2 ägg
2 dl vetemjöl

200 g röda vinbär
½ msk potatismjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och hacka chokladen. När smöret smält, dra kastrullen åt sidan och blanda ner chokladen så den smälter. Fyll på med socker, salt och malen kardemumma. Blanda ner 1 ägg i taget och rör din smet slät. Rör ner vetemjöl och blanda runt.

Röda vinbärskladdkaka
Blanda röda vinbär tillsammans med lite potatismjöl.

Ta fram en springform och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Klipp av smala remsor av bakplåtspapperet som sticker ut utanför formen och sätt fast dem med lite smör som klister längs kanten.

Röda vinbärskladdkaka
Röda vinbärskladdkaka

Häll ner din smet i formen. Fördela dina röda vinbär i ett jämnt lager ovanpå och sätt in formen i ugnen. Ca 20-30 min, men håll koll så ni ser att den är klar. I min ugn tog det 25 min, men bättre att hålla koll och få kakan lagom kladdig. En väldigt god kladdkaka, där vinbärens syra möter upp kladdkakan söta på ett mycket bra sätt.

Röd vinbärskladdkaka
Jag hade kunnat ta ut kladdkakan något tidigare, så den hade varit kladdigare. Men men, nästa gång! :)
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera