Pizza med fårticka och hamburgerkött

-

Ibland är det bara så enkelt att köpa en färdig pizzadeg och lägga på det som finns hemma. Så blev det häromdagen, då det var extrapris på pizzadegen och jag kom hem utan planer. Efter en titt i frysen så fick det bli en pizza med fårticka och hamburgerkött.

1 färdig pizzadeg
Ca 100 g Philadelphiaost Gräslök
Riven ost
Fårticka i förvällda bitar
Hamburgerkött, skivat
Tomater
Oregano

Vid servering:
Bearnaisesås (jag hade färdig på tub)
Ev Nektariner

Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut pizzadegen på ett bakplåtspapper och sträck lite på den. Börja med Philadelphiaost i botten och fortsätt med riven ost.

Då jag hade fårticka i redan förvällda bitar i frysen, så tog jag dem. Men det funkar nog lika bra med vilken svamp som helst. Dela hamburgerköttet i mindre bitar och sprid ut. Toppa med skivade färska tomater och sedan strössla oregano högst upp.

Sätt in i ugnen ca 20 min. Perfekt att hinna duka och även att ta fram ev pizzasås. Jag hade bearnaisesås på tub hemma, så den tog jag. Jag hade även en nektarin som sett sina bästa dagar, så jag skar klyftor av den.

När pizzan är klar, ta fram och låt svalna ett par minuter. Skär sedan mindre bitar och servera din pizza med fårticka och hamburgerkött. Oväntat god pizza!

Pizza med fårticka och hamburgerkött

Jag gillade det söta tillbehöret i nektarinerna, men det gjorde inte Daniel. Så ställ fram, så får dina gäster ta om de vill ha. Snabb vardagsmat när den är som bäst? Ta vad som finns hemma, minska matsvinnet och få ett jättegott resultat!

Andra pizzor som jag har gjort hemma, hittar du här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera