Apropå gårdagens pizza och dagens tacofredag, så tänkte jag göra äppelpizza på tortillabröd. Passar bra både som snacks innan en middag, men lika bra efter middagen. Receptet har jag hittat inne hos Köket och Coop’s chefredaktör Sara Begner och bara kopierat.
Det är också ett tips till vad en kan använda överblivna tortillabröd till. Det går väl aldrig jämnt upp med bröd till tacomiddagarna, utan att det blir bröd över? Ett annat tips är att göra mina tortillachips – passar också utmärkt på fredagskvällen.
Receptet nedan är för fyra personer, men det är bara att anpassa efter mängden gäster. Själv var vi två stycken som fick denna äppelpizza till kvällsfika efter en runda golf.
4 äpplen
100 g cream cheese
4 tortillabröd
1 tsk kardemummakärnor
1 msk honung, flytande
Ta bort kärnhusen med en urkärnare och skär äpplena i tunna skivor, gärna med mandolin. Bred färskosten på tortillabröden och fördela äppelskivorna ovanpå.
Stöt kardemumman i en mortel och strö den över äpplena. Ringla över honungen och grädda mitt i ugnen på 225 grader i 7–8 minuter. Ta ut dina äppelpizzor och dela i mindre bitar. Servera!
Honungen ”försvann” under gräddningen, så jag valde att lägga på ytterligare lite honung när äppelpizzorna kom ut ur ugnen