Äppelpizza på tortillabröd

-

Apropå gårdagens pizza och dagens tacofredag, så tänkte jag göra äppelpizza på tortillabröd. Passar bra både som snacks innan en middag, men lika bra efter middagen. Receptet har jag hittat inne hos Köket och Coop’s chefredaktör Sara Begner och bara kopierat.

Det är också ett tips till vad en kan använda överblivna tortillabröd till. Det går väl aldrig jämnt upp med bröd till tacomiddagarna, utan att det blir bröd över? Ett annat tips är att göra mina tortillachips – passar också utmärkt på fredagskvällen.

Ax
Detta fält följde oss längs tredje hålet på Östersund-Frösö golfbana, såå vackert!

Receptet nedan är för fyra personer, men det är bara att anpassa efter mängden gäster. Själv var vi två stycken som fick denna äppelpizza till kvällsfika efter en runda golf.

4 äpplen
100 g cream cheese
4 tortillabröd
1 tsk kardemummakärnor
1 msk honung, flytande

Ta bort kärnhusen med en urkärnare och skär äpplena i tunna skivor, gärna med mandolin. Bred färskosten på tortillabröden och fördela äppelskivorna ovanpå.

Äppelpizza på tortillabröd
Äppelpizza på tortillabröd

Stöt kardemumman i en mortel och strö den över äpplena. Ringla över honungen och grädda mitt i ugnen på 225 grader i 7–8 minuter. Ta ut dina äppelpizzor och dela i mindre bitar. Servera!

Äppelpizza på tortillabröd

Honungen ”försvann” under gräddningen, så jag valde att lägga på ytterligare lite honung när äppelpizzorna kom ut ur ugnen

Äppelpizza på tortillabröd
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera