Linslasagne med zucchini

-

Skrollade vidare inne hos Hanna (där jag hittade Majscarbonara för någon vecka sedan) och blev inspirerad på flera goda rätter. Däribland hennes linslasagne med zucchini som jag bestämde mig för att prova.

Eller inte riktigt som hon gör, då jag ville använda lite andra ingredienser. Så här nedanför är mitt recept. Ifall ni vill prova att göra lasagnen vegansk, titta in hos Hanna. Inne på hennes sida ser ni också kostnadsberäkningar, vilka inte stämmer på min rätt nedan, då jag använt en del andra ingredienser.

Den här gången ville jag också prova mina bönlasagneplattor från Risenta, gjorda på 100% gula sojabönor.

Linslasagne med zucchini

2 paket färdiga gröna linser, Go Green (köpta från Matsmart, så det var billiga linser)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 liten burk krossade tomater
2 dl ajvar relish
1 grönsaksbuljongtärning
100 g Philadelphiaost Gräslök
Salt och peppar

Ostsås:
25 g smör
ca 1/2 dl vetemjöl
Mjölk
Överbliven riven ost från frysen (både hushållsost och cheddar den här gången)

Lasagneplattor, jag provade Bönlasagne från Risenta
1/2 zucchini
1 Mozzarellaost

Linsröran:

Hacka gul lök och vitlöksklyftor fint. Värm olja i en kastrull, stek löken till den är blank. Riv morötterna grovt och låt fräsa med i. Mixa krossade tomater med ajvar relish i en mixer (alternativt så gör det inget med lite bitar i). Slå över fräset i kastrullen och låt puttra. Addera 1-2 dl vatten tillsammans med buljongtärningen och låt smälta ner.

Låt puttra i ca 10 min på svag värme. Tillsätt sedan de kokta linserna (ska ej koka mer) och smaka av med salt och peppar. Så här långt kan du förbereda dagen innan, så går det fortare på lasagnedagen.

Linslasagne med zucchini

Oståsen:

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en kastrull för ostsåsen. Smält smöret i kastrullen och när du häller ner mjölet, så vispa hela tiden. Fyll på med lite mjölk i taget och fortsätt vispa. När såsen är lagom tjock, så dra kastrullen åt sidan och häll ner riven ost. Vispa/rör så osten smälter jämnt. Smaksätt med salt och peppar.

Dags för montering av din linslasagne med zucchini:

Börja med ostsås i botten av ugnsformen. Fortsätt med ett lager lasagneplattor och sen linsröran. Mera linsplattor och mera linsröra. När linsröran är slut, avsluta med en rad plattor. Häll över resterande ostsås och se till att plattorna blir täckta.

Linslasagne med zucchini

Skiva zucchini tunt och lägg ut ett lager. Fortsätt med mozzarella. Skiva tunt och lägg ut. Toppa hela skapelsen med peppar och sätt in i ugnen ca 30 min.

Linslasagne med zucchini
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelÄppelpizza på tortillabröd
Nästa artikelAugusti 2019

Kommentera