Augusti 2019

-

Månadssammanfattning för augusti 2019 hörni. Det betyder att ännu en månad passerat förbi och det är dags att ta en titt i backspegeln. För min del har det mest varit ledigheter, då jag hade hela min sommarsemester i augusti.

Då vi spenderade vår semester i Göteborg/Trollhättan och även en trip till Paris, så var det lite mindre matbloggande och istället bloggande om annat i mitt liv. Jag hoppas att ni tycker att det är ok.

Men det finns fortfarande ett inlägg som har plockat förstaplatsen i augusti 2019. Förstaplatsen blev en nykomling på topplistan, chipsgratäng med kyckling. En rolig middag, då barnen oftast inte är vana vid att få chips till middag.

Andra rätter jag skulle vilja pusha för, som jag också publicerat under augusti månad är tex en återblick till när jag var liten och att en kan äta parisare till lunch eller middag. Det var så gott, så vi har köpt ett nytt paket, som ligger redo i frysen.

Parisare

Min pizza med köpt pizzadeg och i övrigt hemmagjord. En djupdykning i frysen gjorde att det blev en pizza med hamburgerkött och fårticka. Pizzan blev oväntat god, helst med lite bearnaisesås ovanpå och nektariner på sidan.

Pizza med fårticka och hamburgerkött

En vegetarisk vardagsmiddag som också var oväntat god, var min majscarbonara. En snabb pastamiddag med majs går väl hem hos de flesta barnfamiljer?

Majscarbonara

Inte en egen rätt, men så god som matig plocksallad och väldigt vacker att titta på. En superbonus ifall du har tillgång till hemodlade tomater, som smakar så mycket mera.

Plocksallad med hemodlade tomater

In på efterrättskontot så vill jag pusha för min svartvinbärssviss. Jag tog reda på trädgårdens svarta vinbär och blandade en efterrätt som var oerhört fräsch och god.

Svartvinbärssviss

Eller en god fika? Kladdkakor är alltid goda och jag fortsatte på trädgårdens vinbär. Den här gången blev det de röda vinbären som fick bli en röda vinbärskladdkaka. Gott gott!

Röd vinbärskladdkaka
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera