Treveckorssallad med vitkål och morötter

-

En treveckorssallad med vitkål och morötter är en praktisk sallad att ha redo i kylen. Den håller som sagt ca 3 veckor, men oftast är den slut mycket tidigare än så, då den är så god.

Treveckorssallad med vitkål och morötter

Ca 10 portioner
1 kg vitkål
800 g morötter
En halv purjolök eller en rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika
Dressing:
1,5 dl vit vinäger
0,25 dl socker
0,5 dl rapsolja (jag hade rapsolja citron)
0,5 dl olivolja
1 msk italiensk salladskrydda
1/2-1 msk örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)

Ta fram en stor bunke och strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg grönsakerna i bunken. Mät upp alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning.

Treveckorssallad med vitkål och morötter

Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda ordentligt. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt, vinäger eller peppar. Täck väl och låt stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.

Treveckorssallad med vitkål och morötter
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar