En treveckorssallad med vitkål och morötter är en praktisk sallad att ha redo i kylen. Den håller som sagt ca 3 veckor, men oftast är den slut mycket tidigare än så, då den är så god.

Ca 10 portioner
1 kg vitkål
800 g morötter
En halv purjolök eller en rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika
Dressing:
1,5 dl vit vinäger
0,25 dl socker
0,5 dl rapsolja (jag hade rapsolja citron)
0,5 dl olivolja
1 msk italiensk salladskrydda
1/2-1 msk örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)
Ta fram en stor bunke och strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg grönsakerna i bunken. Mät upp alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning.

Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda ordentligt. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt, vinäger eller peppar. Täck väl och låt stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.
