Ärt- och broccolicarbonara

-

För någon vecka sedan gjorde jag en majscarbonara, inspirerad av Hanna. En enkel och väldigt god vardagsmiddag som alla tycker om. Jag läste vidare inne hos Hanna och upptäckte att hon hade en ärtcarbonara också, och jag äter gärna ärtor – helst tack vare att det är gott och en svensk råvara. Så jag fick inspiration men gjorde en ärt- och broccolicarbonara istället.

Ärt- och broccolicarbonara

Hannas variant är vegansk, men jag nöjde mig med att göra min ärt- och broccolicarbonara vegetarisk. Och om du absolut inte vill vara utan något köttigt så är det enkelt att lägga till tex stekt bacon till denna ärt- och broccolicarbonara.

600 g frysta gröna ärtor, frysta
1 broccoli
4 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 tsk rökt paprikapulver
pasta för 4 portioner
olja

Börja med att sätta igång en kastrull pastavatten. Hacka lök och vitlök och fräs dem i en stekpanna tillsammans med paprikakryddan. Skär av buketterna från broccolin och lägg ner dem i pastakastrullen tillsammans med pastan.

Slå på grädden och smula ned buljongtärningen i stekpannan, rör om och låt puttra några minuter. Koka pastan enligt anvisning på paketet. När det är ca en minut av koktiden på pastan kvar, häll av vattnet och lägg pastan samt broccoli i såsen tillsammans med ärtorna – de behöver bara bli varma. Låt puttra den sista minuten i såsen. Ta av plattan.

Vispa upp äggen i ett glas eller skål och rör i försiktigt i såsen precis innan servering. Smaka av med salt, rejält med svartpeppar och servera gärna din ärt- och broccolicarbonara med lite smakrik ost till.

Ärt- och broccolicarbonara
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera