Bulgurpytt med stekt ägg

-

Ett nytt vegetariskt recept kommer lastat, nämligen bulgurpytt med stekt ägg. Jag kom på det då jag hade ett par grönsaker som sett sina bästa dagar och jag behövde middag. Inspirationen har jag hittat hos Köket men jag tog det jag hade hemma.

Det blir mer och mer vegetarisk mat här hemma, mycket för att jag tycker att det är gott, ett för mig ganska outforskat område + att det är en skön mättnadskänsla efter vegetarisk mat. Så det lär bli mer, hoppas att ni följer med mig på resan.

Receptet nedan räckte till drygt fyra personer, men mina två tonåringar åt kanske inte så mycket.

2 dl bulgur
4 dl grönsaksbuljong

1 röd paprika
1 bit broccoli, även stammen
5-10 cm purjolök
1 zucchini
1 stor vitlöksklyfta
1 rödlök
1 rosmarinkvist
Raps- eller olivolja, gärna med citron

4 ägg
Smör & Rapsolja
Ev salt och peppar

Vid servering:

Valfri ost, jag hade en bit mozzarella då Saga inte gillar fetaost
Nachos och ostdipp, rester sedan fredagens tacomiddag

Sätt ugnen på 250 grader. Hacka grönsakerna i små bitar och lägg den i en smord ugnsform. Toppa med lite mera olja samt rosmarin och peppar. Sätt in i formen i ugnen och låt stå tills grönsakerna är mjuka. Ca 20 min. Rör om ibland.

Bulgurpytt med stekt ägg

Koka bulguren i buljongen enligt anvisning på förpackningen och blanda sedan ner de ugnsbakade grönsakerna i samma kastrull. Smaka ev av med peppar.

Stek äggen i smör&rapsolja till perfektion. Salta och peppra lätt.

Servera pytten med stekt ägg och valfri riven ost. Jag serverade även några skivor rostbiff som jag hittade färdig på affären.

Bulgurpytt med stekt ägg
Bulgurpytt med stekt ägg
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera