Stekt kyckling med dragonsås

-

En av Sagas favoritmiddagar är kycklingfilé delad i mindre bitar och så bara stekt tillsammans med salt och peppar. Punkt – det behövs typ inget mera. Jag brukar dock försöka få i henne ris och grönsaker också, men det godaste är kycklingbitarna. Den här middagen så gjorde vi stekt kyckling med dragonsås, vilket hon faktiskt gillade. Bra betyg alltså!

Stekt kyckling med dragonsås

En enkel middag för två:

1 stor kycklingfilé
Smör och Rapsolja
Salt och peppar

1 vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
1-2 tsk kycklingfond
1-2 tsk senap
Soja
Torkad dragon
Svartpeppar

Ris att servera till, alternativt min bulgurpytt

Sätt igång riskastrullen och skär kycklingfilén i mindre bitar. Ta fram en stekpanna och stek kycklingbitarna, salta och peppra.

Ta fram en mindre kastrull, hacka vitlöksklyftan och fräs löken en kort stund. Tillsätt creme fraiche, kycklingfond, senap, soya och dragon. Smaka er fram till vad som blir lagom. Låt såsen koka upp under omrörning. Avsluta med lite svartpeppar.

Stekt kyckling med dragonsås

Servera stekt kyckling med dragonsås, ris och några grönsaker. Jag hade kvar av min treveckorssallad, vilket passade väldigt bra ihop.

Ifall ni vill ha andra tips, så måste jag få tipsa om min andra kycklingsås med bla vinbärsgelé. Så god!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera