Fredagsmiddag med grillad kyckling

Här kommer min fredagsmiddag med grillad kyckling som jag egentligen tänkte posta i söndags, men pga bloggstrul, så kunde jag inte. Då det är skönt med något enkelt på fredagen, så då passar den ändå bra idag istället.

Innan taco-fredagarna slog in, så var den mest klassiska fredagsmiddagen att äta kyckling. Minns ni det? Jag gillar tacos, men kan också blir lite less då och då. Jag har gjort ganska många varianter, men tröttnar ibland ändå.

Det är då jag gärna går tillbaka till en god kycklingmiddag istället. Servera denna fredagsmiddag med grillad kyckling tillsammas med ris, sallad och min goda kycklingsås. En enkel sås, men som smakar så gott! Lova att ni testar den!

Rätten är ganska snabb dessutom, men det gör också att den passar bra en fredag, då en ofta är ganska trött efter veckan och vill ha god mat ganska snabbt.

1/2 grillad kyckling (vi hade rester från fredagsmiddagen)
Kokt ris

Kycklingsås (som ni bara måste prova):
2 dl grädde
Soya
Kycklingfond
1 tsk gelé

Bena ur din grillade kyckling och dela i smakfulla bitar. Ställ åt sidan.

Sätt igång en riskastrull. Sätt sedan en mindre kastrull på spisen och häll ner ingredienserna till såsen. Vispa och låt koka upp, sen är såsen klar. Servera allt tillsammans och njut av en god middag!

Fredagsmiddag med grillad kyckling

Servera din fredagsmiddag med grillad kyckling, ris, kycklingsås och en god sallad och du har kvällen räddad. Så gott!

Fredagsmiddag med grillad kyckling
Fredagsmiddag med grillad kyckling
Fredagsmiddag med grillad kyckling
Här ser ni också mitt bästa tips till en god sallad. Att göra en sallad och sen toppa med marinerad fetaost och att även ta med lite av marinaden.

Kommentera