April 2019

-

Ny månad igen, denna gång har april 2019 precis tagit slut. Hade ni en bra april månad? Det hade jag och jag tycker att det roligt och nyttigt. Klura ett par minuter kring vad som varit bra (och som kanske skulle kunna bli ännu bättre en annan månad) samt vad som varit dåligt? Om det är något dåligt, så kanske man kan klura på hur en ska undvika det en annan månad?

Vad har jag då gjort under månaden som gått? Bloggen ligger i fokus och det inlägg som toppar listan denna månad är mina kakor med kondenserad mjölk.

Kaka med kondenserad mjölk

Andraplatsen då? Den kneps av vanlig hederlig husmanskost, nämligen ugnspannkaka med keso. Ett enkelt sätt att tillföra lite protein i en annars proteinsnål maträtt.

Här har jag ugnspannkaka med keso och bacon, serverad med lingonsylt

Andra rätter i april 2019

Några andra goda rätter som jag vill passa på att lyfta fram från april månad är dessa:

Min kycklingpanna med cashewnötter och nudlar var otroligt god, så den vill jag lyfta fram ännu en gång. Så himla härligt att ställa fram en stor form på bordet och så får alla ta direkt.

Kycklingpanna med cashewnötter

Även min laxfilé med apelsin och valnötter var gott och något jag kan rekommendera. Och vi alla behöver väl egentligen tips på fler fiskrätter?

Laxfile med apelsin och valnötter

I dessa lata dagar med helgdagar här och där, så brukar jag unna mig min favoritmacka från det att jag var liten. Min mamma lagade förlorade ägg då och då på helgerna och då blev jag så glad!

Förlorade ägg-macka

Lite sött vill jag också tipsa om. Jag gjorde en morotsmarmelad med kardemumma i april och den fick stort genomslag och många i min bekantskapskrets lagade och lovordade den. Och jag håller med, den är såå god tillsammans med tex lite brieost. Mums!

Morotsmarmelad med kardemumma

Sött innebär även bakat, och i april testade jag en kaka jag funderat på länge. En 7-hålskaka som var otroligt god. Jag bjöd mina kollegor på jobbet och alla gillade den. Chokladkolatoppingen som ligger i hålen och som ganach ovanpå, är sagolikt god.

7-hålskaka

Sista matinlägget men absolut inte minst, så måste jag få tipsa om min Lakritskladdkaka med lakritsganach. En kladdig lakritskaka som jag valde att servera tillsammans med en god vaniljglass. Yummie!

Lakritskladdkaka med lakritsganache

Till sist en helt annat typ av inlägg. Jag skriver inte bara om mat, utan försöker även skriva om vad jag gör mer än att stå i köket. En hel del resor hit och dit men i april skrev jag tex om röd lördag i Bydalen. En helt fantastisk dag på skidor och strålande solsken! Vårvinter i Jämtland är så härligt, och en stor anledning till att jag bor här.

Röd lördag i Bydalen
Röd lördag i Bydalen
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera