Morotsmarmelad med kardemumma

-

Häromdagen gjorde jag en morotsmarmelad med kardemumma. Jag har funderat på det ett tag men så fick jag tid över och hade alla ingredienser hemma. Så medan middagen kokade, så stod också marmeladen och kokade.

Denna marmelad är så god! Jag testade den tillsammans med en bit brieost på valfritt kex och den är sagolik!

Jag måste också få tipsa om min tomatmarmelad med saffran, också en otroligt god marmelad att ta på hela året runt.

500 g morötter
1 dl syltsocker
1 dl strösocker
Ca 2 cm färsk ingefära
1 1/2 dl vatten
1 tsk vaniljsocker
Nymortlad kardemumma efter smak, jag hade ca 1 tsk
Zest från 1/2 st ekologisk citron

Skala morötterna och riv fint i en matberedare. Skala och finhacka ingefäran. Lägg alla ingredienser, förutom citronzesten, i en gryta. Låt koka ca 10 minuter, morötterna får gärna ha kvar lite tuggmotstånd. När marmeladen är färdigkokt, tillsätt citronzesten. Häll upp marmeladen på väl rengjorda burkar.

Morotsmarmelad med kardemumma
Morotsmarmelad med kardemumma

Låt gärna morotsmarmeladen stå och dra något dygn i kylen innan den äts så att smakerna hinner komma fram ordentligt.

Morotsmarmelad med kardemumma
Min morotsmarmelad med kardemumma, brieost och ett par blad färsk rosmarin – såå gott!
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera