Tomatmarmelad med saffran

-

Ett fantastiskt gott recept på marmelad, som också passar extra bra nu inför advent och jul, är tomatmarmelad med saffran. Jag har hittat receptet hos Kryddburken och har lagat det några gånger innan jag började med min blogg. Nu bjuder jag vidare på detta recept, så hinner ni koka ihop ett par burkar lagom till advent och jul. Mums säger jag bara!

1 kg skållade och skalade tomater
1 kg syltsocker
1 st vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljpulver
1 påse saffran
1 st lime (rivet skal och saft) tillsätts när allt kokat klart.

Skålla och skala tomaterna, skär ner i bitar. Lägg i en stor gryta. Tillsätt syltsocker, saffran och vanilj. Låt koka i ca 30-45 min. Efter 30-35 min, testa med marmeladprov.

(Gör ett marmeladprov för att se om marmeladen är färdigkokt genom att hälla upp en sked marmelad på en kall tallrik. Låt stå kallt en liten stund och dra sedan med skeden genom marmeladen. Om kanterna stannar och inte rinner ihop är marmeladen klar. Annars, fortsätt att koka marmeladen och gör ett nytt prov.)

tomatmarmelad

När den känns färdig tillsätter du limeskalet och saften. Häll upp i lagom små snygga burkar. Den går att förvara i rumstemperatur, men jag föredrar att ha den i kylen. Supergod till kex och brieost tex, och det passar perfekt till en kopp glögg.

Tomatmarmelad med saffran

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar