Mai tai som fredagsdrink

-

Mai Tai som fredagsdrink den här veckan. En drink med många olika spritsorter men då vi hade alla hemma, så kunde jag blanda ihop en drink.

Av de bilder jag sett på en mai tai så blandas ibland drinken såsom jag har gjort och får en röd nyans. Andra bilder så har allt utom grenadin blandats, och så har en tillsatt grenadin i efterhand, vilket ger en snygg tvåfärgad drink. Det är väl valfritt tänker jag och gör att drinken enkelt kan varieras.

Lite extra roligt är att drinken har uppfunnits i Oakland som ligger ”vägg i vägg” med San Fransisco. Jag tittade in på kartan och sköljdes över av alla minnen från San Fransisco. Jag har skrivit några inlägg om vår fantastiska resa 2016, då Daniel överraskade mig med en 40-års resa.

2 cl mörk lagrad rom
2 cl ljus rom
2 cl cointreau
1 cl disaronno eller annan mandellikör
1 cl grenadin
4 cl apelsinjuice
4 cl ananasjuice
2 cl limejuice
is

Fyll glaset rikligt med is. Blanda ingredienserna i en shaker och häll över isen. Pimpa glaset efter behag.

Mai tai
Mai tai
Mai tai

De två översta bilderna är tagna av Daniel, den nedersta bilden har jag tagit själv. Daniel är den som utvecklat mig som fotograf, då han har många års erfarenhet. Han kan lätt ge mig både en och två tips mellan varven.

Mera om Mai tai:

Mai tai är en romdrink av typen cocktail. Den skapades av bartendern Victor ”Trader Vic” Bergeron på dennes restaurang i Oakland år 1944. Han serverade den till sina vänner Ham och Carrie Guild från Tahiti. Carrie lär ha utropat Maita’i roa ae när hon smakade drinken, vilket betyder ungefär ”Inte av denna världen, världsbäst”.

Källa: Wikipedia

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar