Kycklingpanna med cashewnötter

-

Jag måste få tipsa om vår fredagsmiddag som jag tyckte var så god! En kycklingpanna och cashewnötter, serverarat med nudlar. Förutom att hacka en del grönsaker, så var det en enkel panna med mycket smak. Och god smak.

Kycklingpannan nedan räcker ungefär till tre-fyra vuxna så det blir ganska mycket mat. Passar perfekt att hacka och steka ihop lite snabbt till fredagsmiddagen, eller passar lika bra i lite lugnare tempo på en lördag. Tänk den här kycklingpannan med ett glas gott vin på sidan. Mmm.

400 g kycklingfilé
1/2 broccoli
1 morot
7-8 cm purjolök
1 röd paprika
1 klyfta vitlök
1/2 liten flaska oystersås
1 1/2 dl vatten
2 msk ljust muscovadosocker
Salt & peppar
ca 100 g cashewnötter

Till servering:
Valfria nudlar, jag hade äggnudlar
Creme fraiche
Sweet chilisås

Förbered grönsakerna och hacka upp dem i lagom stora bitar. Lägg gärna i en tallrik, en mise en place, så de är klara att lägga i pannan.

Kycklingpanna med cashewnötter

Skär kycklingen i småbitar och bryn i olja i en gryta. Lägg åt sidan och låt grönsakerna fräsa själva en kort stund. Blanda ner kycklingbitarna igen.

Kycklingpanna med cashewnötter

Blanda oystersås, vatten och muscovadosocker och häll detta i grytan. Låt puttra ca 7-8 min tills såsen tjocknat något och kycklingen är helt färdig. Smaka av med salt & peppar. Strö över cashewnötter och låt allt bli varmt.

Kycklingpanna med cashewnötter

Koka nudlar på sidan. När de är klara, häll av vattnet och blanda ner dem i din kycklingpanna med cashewnötter. Servera kycklingpannan med en klick creme fraiche och sweet chilisås. Så enkelt och så gott en fredag!

Kycklingpanna med cashewnötter

Kycklingpanna med cashewnötter
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelMai tai som fredagsdrink
Nästa artikelAt the top i Dubai

Kommentera