At the top i Dubai

-

Nu när det närmar sig påsk, så får det bli ett inlägg från förra påsken och samtidigt i en härlig tillbakablick.

Jag och Daniel reser en del. Detta dels för att vi gillar att resa tillsammans men Daniel driver också sin reseblogg. Daniel är jätteduktig på att skriva om alla inlägg och kommer på alla möjliga vinklar som skulle kunna vara intressant att både skriva och läsa om, men jag hinner inte. Då jag driver denna matblogg så har jag fokus mat istället, och skriver sällan klart om våra resmål. En grej som jag tex har missat att berätta om var när vi var At the top i Dubai förra året.

Jag och Daniel var i Dubai 2017 och hade det väldigt bra. Vi såg massor och gjorde roliga saker. Sen när Saga ville åka iväg påsken 2018 och vi började spåna kring resmål, så bestämde vi att göra en ny resa till Dubai med henne. Jag har hittills bara skrivit om nerresan, men har som sagt massor kvar att skriva om.

At the top i Dubai betyder alltså högst turistvåningen i Burj Khalifa. 2017 var vi också uppe i Burj Khalifa, som en del i vår City tour, men det var också en av de punkter vi hade kvar att göra i Dubai. Att åka ända upp till At the top, dvs våning 148 (555 möh) istället för våning 125 (456 möh) som vi nådde året innan. Vi kände redan 2017 att vi ville till den högsta turistvåningen och komma högst upp i världen.

På den här resan så valde vi att boka resan via Supersavertravel, en resebyrå som kan pressa priser och där vi sparade en del slantar.

At the top i Dubai
Ingången till hissarna
At the top i Dubai
Det är en märklig känsla att titta ner på dessa höghus
At the top i Dubai
Längst ut i vattnet ser ni ö-gruppen The world
At the top i Dubai
I fjärran ser ni ”segelhotellet” Burj al Arab – världens enda sjustjärniga hotell
At the top i Dubai
Min snygga 13-åring At the top i Dubai.
At the top i Dubai
Det är 555 m ner till fontänspelets runda markeringar
At the top i Dubai
Saga, jag och Daniel 555 möh, på våning 148 i Burj Khalifa
At the top i Dubai
Det är inte ofta hissknapparna har så här höga nummer…
At the top i Dubai
Vår maskot fick vara med på bild, när vi åkt ner till våning 125
At the top i Dubai
At the top i Dubai
Burj Khalifa – en otroligt imponerande byggnad, som knappt får plats på bild
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Kommentera